Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 06-05-2011

Politie houdt man aan na bedreiging met mes

BREDA: Bewoners van een pand aan de Crogtdijk alarmeerden donderdag tegen 21.30 uur de politie omdat een van de bewoners was doorgedraaid. De man zou hebben gedronken en bedreigde zijn medebewoners met een mes. Ook zou hij zichzelf in zijn polsen hebben gesneden. De politie hield een 40-jarige verdachte aan in de woning. Een 21-jarige medebewoonster van het pand deed aangifte van bedreiging tegen de man. Hij is ingesloten op het politiebureau.

Verdachte van diefstal aangehouden door oplettende winkelier

BREDA: Een medewerker van een supermarkt aan de Burgemeester van Spaandonkstraat meldde donderdag dat er die week meerdere fietsen waren gestolen bij de winkel. Hier waren camerabeelden van. De wijkagent ging naar de winkel om de beelden op te halen. Op weg terug naar het bureau werd de wijkagent opnieuw gebeld door de medewerker van de winkel. Er zou wederom een fiets zijn weggenomen en men had de dief in de kraag gegrepen.
Bij aankomst van de politie werd de 39-jarige Bredanaar aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Uit camerabeelden bleek dat de man al vaker diefstallen had gepleegd, van fietsen maar ook van goederen uit de winkel.
Van de diefstallen uit de winkel is aangifte opgenomen van de
winkelier. De verdachte is in verzekering gesteld voor verder
onderzoek. Van de eigenaar van de gestolen fiets is aangifte opgenomen.

Twee minderjarigen en een man aangehouden voor dealen in softdrugs

BREDA: De politie hield donderdagmiddag twee minderjarige meisjes aan omdat ze drie joints hadden gekocht van een man nabij het
Stationsplein. De 15-jarige en 16-jarige Bredase zijn aangehouden en hun ouders zijn in kennis gesteld. De twee verklaarden dat ze de joint moesten gaan kopen voor een vriendje die wel meerderjarig is. Na verhoor werden de meisjes overgedragen aan hun ouders. De man waarvan ze de joint hadden gekocht, een 31-jarige man uit Deurne, is ook aangehouden. Hij bleek ongewenst vreemdeling en is overgedragen aan de vreemdelingenpolitie.

Politie zoekt getuigen van beroving en mishandeling

BREDA: Een getuige meldde vrijdag om 01.25 uur dat er iemand door drie mensen in elkaar geslagen werd op de kruising tussen het Hoogeind en de Sint Ignatiusstraat. De daders waren weggelopen in de richting van de Sint Ignatiusstraat.
Bij aankomst van de politie was het slachtoffer al weg. Later die nacht kreeg de politie melding van het ziekenhuis dat zich een jongen had gemeld met verwondingen. De jongen had zware kneuzingen en een zware hersenschudding. Agenten gingen naar het ziekenhuis waar bleek dat de jongen was beroofd van een mobiele telefoon. De jongen was versuft door zijn verwondingen. Volgens een bekende van het slachtoffer, waar hij na de mishandeling naartoe was gegaan, had de jongen een afspraak gemaakt voor de verkoop van een telefoon. Bij deze afspraak zou hij plotseling zijn aangevallen door drie mannen. Van het slachtoffer zal aangifte worden opgenomen. De politie onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen. Getuigen die iets hebben gezien wat mogelijk met deze beroving te maken heeft worden verzocht zich te melden bij de politie via telefoonnummer 0900-8844. Weten getuigen meer over deze
mishandeling en beroving maar blijven zij liever anoniem, dan kunnen ze bellen met de stichting M. op telefoonnummer 0800-7000.

Poging tot overval op Bredase vrouw

BREDA: Een 24-jarige Bredase liep donderdagmiddag rond 17.00 uur vanaf de Otterring richting de Molenslag, toen ze door een man werd
aangesproken. Op een gegeven moment hoorde ze iemand van achteren naderen en werd ze aangesproken door een jongeman met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. De man eiste haar waardevolle
bezittingen. De vrouw weigerde haar spullen af te geven en is
weggelopen. Van haar is aangifte opgenomen. De politie verstuurde een SMS-Alert met hierin een signalement van de man. Het gaat om een man van rond de 18 jaar van 1.80 m lang. Hij heeft een lichtgetinte huidskleur en droeg een blauw t-shirt met witte letters en een spijkerbroek. De man droeg zijn haar in stekeltjes.
Getuigen die iets hebben gezien wat mogelijk met deze poging tot beroving te maken heeft worden verzocht zich te melden bij de politie via telefoonnummer 0900-8844.

Sigaretten weg bij inbraak in supermarkt

TETERINGEN: Onbekende braken vrijdagnacht in in een supermarkt aan de Scheperij. De daders vernielden een ruit, gingen het pand binnen en gingen er vandoor met een hoeveelheid sigaretten. Op 22 april was ook al ingebroken in deze supermarkt en ook toen zijn sigaretten
weggenomen. Technisch rechercheurs hebben sporenonderzoek verricht in het pand en van de gedupeerde zal aangifte worden opgenomen.

Auto weggenomen bij woninginbraak

BREDA: In de nacht van donderdag op vrijdag is er ingebroken in een woning aan de Sluissingel. De daders braken een poortdeur open en een raam op de eerste verdieping van de woning. De daders namen een fiets weg en namen ook een auto mee. Het gaat om een blauwe Volkswagen Golf cabriolet met kenteken 24-FG-TD. De politie heeft namens de gedupeerde aangifte opgenomen en de auto internationaal als gestolen gesignaleerd. De politie onderzoekt de inbraak.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 06-05-2011 17:57 | © Regio Midden en West Brabant |