Provincie Antwerpen


16/02/2011

Mano Mundo: vrijwilliger dan ooit en weer een must...

Mano Mundo duurt tijdens het Jaar Van De Vrijwilliger opnieuw drie dagen en komt met grote namen als Esma Redžepova, Mahala Rai Banda, Habib Koité, The Selecter, Buscemi en The Scene

Een must...
is zeker en vast de twee en een half uur durende Balkan night op zaterdagavond met naast Sarah Chebaro en Tsiganisation Project ook het legendarische Mahala Raï Banda uit Roemenië. Top of the bill wordt Esma Redžepova, een 67-jarige wereldster uit Skopje die na meer dan 9000 concerten in meer dan 30 landen, 22 albums en 102 singles eindelijk op Mano Mundo staat. The selecter, onlangs nog top op Sinner's day, behoort samen met Madness en The Specials tot een select kransje ska-pioniers en had een wereldhit met 'on my radio'. Het programma 'Motown, 50 Years & More' brengt topartiesten zoals Jim Cole, Elke Bruyneel (De La Vega), Brahim en Sandrine naar Mano Mundo. De Malinese gitaarvirtuoos Habib Koité is headliner op zondag en afsluiten doen we met The Scene ... Iedereen is vann de wereld en die zondagavond hopelijk ook een beetje van Mano Mundo !

Mano Mundo heeft ook een jong publiek. Zondag mogen kids swingen en kleuters rocken op Kapitein Winokio, die dit jaar het hoofdpodium krijgt. Vrijdagavond gaan we uit de bol in de Globalista ball room op de beats van o.a. Buscemi, Turntable Dubbers en de prettig gestoorde mash up van Geht's Noch. Mano Mundo geeft ook kansen aan jonge artiesten. Zo ontmoet Brzzvll, Antwerpens coolste jazzband, hiphopqueen Gloria. AB-'Artist in residence' Sarah Ferri wordt door velen getipt als de grote doorbraak van 2011 in het muzikale landschap waar Lady Linn de weg kent. Rachid Kasmi brengt raï en reggada uit het verre Marokko en het nabije Borgerhout.

?en vrijwilliger dan ooit
Mano Mundo is een initiatief van de Provincie Antwerpen en wordt georganiseerd door vzw Mano Mundo in samenwerking met de Vlaamse Noord-Zuidbeweging 11.11.11 en Wereldsolidariteit. Maar Mano Mundo zou nooit plaatsvinden zonder onze 1200 vrijwilligers. We zetten hen tijdens het Europees Jaar van de Vrijwilliger extra in de kijker ... en dat mag je letterlijk nemen (vvoor wie de kleine lettertjes van de affiche leest ...)

Zelfs ons publiek zijn vrijwilligers want het festival blijft op zaterdag en zondag gratis. Vrijdag wordt voor de Globalista Ballroom vijf euro gevraagd.

Voor extra info, bezoek naar onze website www.manomundo.be.

Praktische info
wanneer:
6,7 en 8 mei 2011
waar:
De Schorre, Boom
Verantwoordelijke gedeputeerde:
Inga Verhaert, sp.a
tel. 03 240 52 54



Provincie Antwerpen