Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Wijchen, 3 mei 2011

Anti Dieet Dag, vrijdag 6 mei 2011
Gezondheid belangrijker dan gewicht

De Nederlandse Obesitas Vereniging vraagt op de Anti Dieet Dag aandacht voor de vraag wat belangrijker is; je gezondheid of je gewicht. De Obesitas Vereniging waarschuwt voor ongezonde afslankmethoden en wil zich juist richten op een gezonde leefstijl. Dat is op termijn de beste oplossing in de strijd tegen de kilo's. De Obesitas Vereniging roept iedereen op deze dag niet aan de lijn te doen! Om deze oproep kracht bij te zetten wordt in Maarssen een landelijk evenement georganiseerd. Dat begint met een sprankelend openingsdebat tussen voor- en tegenstanders van diëten, waaronder dr. Frank van Berkum (dr. Frank), dr. Frans Kok, dr. Jaap Seidell en Chantal Gernette. Daarnaast verzorgt de Obesitas Vereniging op lokaal niveau diverse gezellige activiteiten voor haar leden.

Gezonde keuzes
Het wordt tijd dat iedereen zich realiseert dat ongezonde afslankmethoden juist leiden tot eetstoornissen en gewichtstoename, soms met desastreuze gevolgen. Op de Anti Dieet Dag worden daarom ook de slachtoffers van een verkeerd schoonheidsideaal herdacht. Door de aandacht eenzijdig te richten op gewichtsverlies door te lijnen wordt alleen aan symptoombestrijding gedaan en blijft de gezondheid buiten beschouwing. Het rare is bovendien dat het in onze maatschappij intussen gemakkelijker is geworden om ongezonde dan om gezonde keuzes te maken. Het krijgen of behouden van een gezond gewicht vraagt om blijvende gedragsverandering. Niet voor even maar een leven lang. Inzetten op een gezonde leefstijl is echter wel bewezen effectief.

Anti Dieet Dag Evenement

Naast het spraakmakende openingsdebat kunnen bezoekers in Maarssen kiezen uit een programma met diverse workshops en lezingen die zich richten op de goede en lekkere facetten van eten en bewegen, op positief denken en lekker in je vel zitten. Bekende sprekers die meewerken zijn: Anousha Nzume (actrice), Tijn Touber (onderzoeker en schrijver), Nathalie Baartman (cabaretière), Angèle Bakker (nooitmeeropdieet.nl) en Laurent de Vries (directeur GGD).

Einde bericht

-----------------------------------------

Noot voor de redactie,