Kelly van Zon wint enkelspel Sloveense Open
5-5-2011

Een week voordat ze als wereldkampioene in eigen land in actie komt op de Dutch Open paralympisch tafeltennis heeft Kelly van Zon weer eremetaal aan haar indrukwekkende palmares toegevoegd. De Dongense zegevierde in het enkelspel van de Sloveense Open (klasse 7). Wendy Schrijver eindigde als vierde, terwijl Gerben Last in de kwartfinales sneuvelde.

Kelly van Zon wint goud, maar haar zege was geen business as usual. (FOTO: © NTTB)

In de dames klasse 7 behaalde Kelly van Zon goud door in een zinderende finale met 16-14 in de vijfde game te winnen van Kubra Ocsoy uit Turkije. Van Zon begon in het toernooi tegen Anne Barneoud uit Frankrijk. Ondanks de 3-1 winst was Kelly niet echt tevreden. Ik speelde te ver van tafel en nam met de backhand te weinig initiatief. In de tweede wedstrijd was de Poolse Katarzyna Marszal niet opgewassen tegen de forehand versnelling van Kelly van Zon (3-0 winst).

In de andere poule had Wendy Schrijver door winst op Gabriela Constatin uit Roemenie de kwart finale bereikt. In de kwartfinale trad Wendy aan tegen Yulia Ovsyannikova uit Rusland/ Wendy speelde tactisch een zeer goede wedstrijd en ontregelde de forehand aanval van de Russische. Ook de eigen aanval was goed verzorgd en effectief (3-1 winst voor Wendy). Hierdoor speelden de Nederlandse dames de halve finale, waarin Kelly van Zon met 3-1 zegevierde. Wendy verloor de strijd om de derde plek toch enigszins verrassend van Giselle Munoz uit Argentinië.

Kelly van Zon kwam in de finale goed uit de startblokken. Met 11-6 werd de eerste set verrassend eenvoudig gewonnen. Ook de start van de tweede set was uitstekend, echter Van Zon liet de Turkse in de wedstrijd terugkomen en won met 11-9 de tweede set. De derde set was voor Ocksoy en de vierde set weer voor Van Zon. Het niveau in de vijfde set was hoog en beide speelsters hadden uitzicht op goud. Kelly werkte een 10-8 achterstand weg en won uiteindelijk het goud met 16-14 in de vijfde game.