Duitse arbeidsmarkt richt blik op het Oosten

Persbericht van PR Newswire

BERLIJN en AMSTERDAM, May 6, 2011 /PRNewswire/ -- Op 1 mei opende de Duitse arbeidsmarkt zijn deuren voor de acht Oost-Europese landen die in 2004 toetraden tot de Europese Unie. Dit zal een verdere stimulans zijn voor de internationalisering van de Duitse beroepsbevolking, waardoor het land nog aantrekkelijker wordt voor internationale zakelijke dienstverleners. Met de toegenomen interesse van investeerders in Duitsland stuurt Germany Trade & Invest vertegenwoordigers naar de European Shared Services and Outsourcing Week die dit jaar van 9 tot 11 mei wordt gehouden in Amsterdam, Nederland.
"Duitsland biedt uitstekende mogelijkheden voor bedrijven om hun back-end bedrijfsprocessen te stroomlijnen. Vindingrijkheid en efficiëntie zijn de norm in Duitsland en onze beroepsbevolking is uitstekend opgeleid en internationaal gericht. Hierdoor is het eenvoudig om de hele Europese markt te bedienen vanuit één locatie", aldus dr. Josefine Dutschmann, business services expert bij Germany Trade & Invest.
De Duitse markt in outsourcing van bedrijfsprocessen (BPO) en shared service centers (SSC) maakte in de afgelopen jaren een groei door. Conservatieve schattingen gaan uit van een marktvolume van EUR 32 miljard in 2010. Deze groei gaat gepaard met stabiele arbeidskosten en een eersteklas telecommunicatie- en vervoersinfrastructuur, die in 2010 als wereldwijde nummer 1 werd gerangschikt door het Wereld Economisch Forum.
Als Europa's grootste markt vormt Duitsland een aantrekkelijke locatie om plaatselijke klanten te bedienen. Tegelijkertijd is de centrale locatie van Duitsland in Europa ook ideaal om het hele continent te bedienen. De marktdrempel is laag aangezien de BPO-markt door geen enkele speler wordt gedomineerd. De top 20 BPO-verleners vertegenwoordigen minder dan 30 procent van het totale marktaandeel. Op de Shared Services and Outsourcing Week van dit jaar zal Germany Trade & Invest de Excellence in Value Creation Award overhandigen aan een uitmuntend bedrijf in deze sector.
Germany Trade & Invest is het agentschap voor buitenlandse handel en bevordering van binnenlandse investeringen van de Duitse Bondsrepubliek. Deze organisatie adviseert buitenlandse bedrijven die hun bedrijfsactiviteiten willen uitbreiden naar de Duitse markt en biedt informatie over buitenlandse handel aan Duitse bedrijven die actief willen worden op buitenlandse markten.
Germany Trade & Invest
Andreas Bilfinger E-mail: andreas.bilfinger@gtai.com T: +49(0)30-200099-173 F: +49(0)30-200099-111 Bron: Germany Trade and Invest

Germany Trade and Invest

CONTACT: .