Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Winterswijk - Aangehouden na vechtpartij                  |

De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag 6 mei een 29-jarige man uit Zutphen en een 34-jarige man uit Winterswijk aangehouden. De twee waren betrokken bij een vechtpartij in een horecazaakin het centrum van Winterswijk.


De politie kreeg rond 03.30 uur de melding van de vechtpartij. De twee mannen waren, om nog onduidelijke redenen, bezoekers te lijf gegaan. Hierbij was ook gebruik gemaakt van een barkruk. Eén van de mannen werd door en getuige aangehouden en aan de politie overgedragen. De ander werd op aanwijzing van de betrokkenen door de politie aangehouden. Beiden werden overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De politie stelt een onderzoek in.


2011061200

|     |Doetinchem - Dronken man aangehouden                       |

De politie heeft donderdagavond 5 mei op de Wijnbergseweg in Doetinchem een 51-jarige man uit Duitsland aangehouden voor openbare dronkenschap. De man had voorbijgangers op de Bleek lastig gevallen.


De politie had de man vroeg op de avond al gewaarschuwd omdat hij een glaasje op had en zich hinderlijk gedroeg. Later op de avond kreeg de politie een melding over een dronken man en het bleek hier om de eerder gewaarschuwde man te gaan. Dit keer zou hij zich agressief gedragen op de Bleek en voorbijgangers lastig vallen. Agenten hebben de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na een nachtje in de dronkenmancel, is hij met een boete weer heengezonden.


2011061095

|     |Doetinchem - Dure schoenen                                |

Een 18-jarige jongen uit Nijmegen is donderdag 5 mei betrapt op diefstal van een paar schoenen bij een winkel aan de Heezenpoort in Doetinchem. Hij kreeg een boete van 170 euro.


De jongen was door het winkelpersoneel betrapt op het stelen van een paar schoenen van bijna 40 euro. Bij het verlaten van de winkel waren de alarmpoortjes afgegaan. De gewaarschuwde politie haalde de jongen op en na verhoor kon hij met een boete van 170 euro naar huis.


2011061001

|     |Ulft / Hengelo (Gld) - Politie onderzoekt bedreiging      |

De politie stelt een onderzoek in naar een incident dat zich donderdagmiddag 5 mei afspeelde op de Bongersstraat in Ulft. Hierbij is een vrouw bedreigd en zou er mogelijk een vuurwapen gezien zijn. Later op de avond heeft de politie in Hengelo (Gld) vier verdachten aangehouden. De politie zoekt getuigen van het incident.


De vrouw zou die middag rond 16.00 uur bezoek hebben gehad van vier mannen. Zij zouden de deur van haar woning hebben ingetrapt en haar hebben bedreigd met een slagwapen. Ook was mogelijk sprake dat één van de mannen een vuurwapen had. Vervolgens was het viertal in een blauwe auto verdwenen. De politie trof de auto later op de avond in Hengelo (Gld) aan. Bij de auto stonden vier mannen die aan het opgegeven signalement voldeden. De vier, van 28 en 29 jaar en afkomstig uit Zutphen en Hengelo (Gld), zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Aangezien er mogelijk sprake was van een vuurwapen, heeft de politie hen gecontroleerd één voor één aangehouden. Bij onderzoek werd geen vuurapen aangetroffen.
Uit een eerste onderzoek blijkt, dat één van de verdachten, een 29-jarige man uit Zutphen, niet bij het incident betrokken is geweest. Hij is op vrije voeten gesteld. De overige drie verdachten zijn ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. Mogelijk heeft het incident te maken met een zakelijk geschil. De politie maakt proces-verbaal op.
Getuigen van het incident in Ulft wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900 - 8844. Dit kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800 - 7000.


2011061036

|     |Kilder - Diefstal bedrijfsbus                             |

Vanaf een parkeerplaats aan Het Wijdeveld in Kilder is in de nacht van woensdag op donderdag 5 mei een bedrijfsbus gestolen.


De diefstal werd de volgende ochtend vroeg ontdekt en gemeld. Het betreft een zwarte bedrijfbus van het merk Volkswagen, type Transporter met kenteken 8-VBN-79. Het voertuig staat inmiddels als gestolen gesignaleerd en de politie stelt een onderzoek in.


2011060824

|     |Beek - Hardleerse bromfietser                             |

De politie heeft donderdagmiddag 5 mei op de Zuider Markweg in Beek een 33-jarige bromfietser uit Duitsland bekeurd. De hardleerse scooterrijder is binnen een half uur twee keer staande gehouden nadat hij was betrapt voor het rijden zonder geldig rijbewijs.


De politie zag de bromfietser voor de eerste keer rond 15.00 uur op een scooter rijden waarvan de verplichte spiegels ontbraken. Bij controle bleek dat de man geen identiteitsbewijs kon tonen en ook geen rijbewijs had. Voor deze beide feiten en de ontbrekende spiegels, kreeg hij een boete. Ondanks de boetes zagen agenten de man even later weer rijden. Hij werd wederom staande gehouden en kreeg weer een bekeuring.


2011060968 en 2011060976


EINDE BERICHTEN


-----------------------

(





(



---- --