TV Aichi stuurt jurylid naar Anime 2011 in Almelo

Persbericht van J-Pop Foundation

De Japanse TV zender Aichi stuurt 7 mei een jurylid naar Anime 2011 in Almelo om te jureren voor de Nederlandse voorronde van de World Cosplay Summit. Cosplay is het verkleden en acteren als je favoriete game, film of strip personage. De World Cosplay Summit is een wereldwijde competitie in augustus in Nagoya, Japan, waar de beste cosplayers van de wereld bijeenkomen en de winnaar wordt bepaald. Op Anime 2011 worden de Nederlandse deelnemers geselecteerd door een internationale jury onder leiding van Kazutaka Watanabe van TV Aichi.

Gelijk met de voorronde voor de World Cosplay Summit, worden voorrondes voor de Euro Cosplay Championships te Londen en de European Cosplay Gathering te Parijs gehouden.
De Euro Cosplay Championships zijn onderdeel van de MCM-Expo in Londen waar men selecteert op het beste kostuum. Bij de European Cosplay Gathering is net als in Nagoya het kostuum even belangrijk als de act. De European Cosplay Gathering is een onderdeel van Japan-expo, wat met 180.000 bezoekers het grootste Japan gerelateerde festival ter wereld is, buiten Japan.

Anime 2011 is de 13e editie van het jaarlijkse Japanse popcultuurfestival van de Stichting J-POP voor fans van Japanse populaire cultuur zoals games, films, animatie (anime), strips (manga), mode en Japanse popmuziek. Aangezien meer dan de helft van de 2500 bezoekers aan cosplay doet is het een kleurrijk, mediageniek festival. 85% van de bezoekers is tussen de 13 en 30 en de gemiddelde leeftijd is 22 jaar, met evenveel dames als heren.

Aangezien het festival dit jaar voor de 13e keer gehouden wordt, heeft het festival een horror thema: "Children of the Night". Verwacht dan ook veel vampieren, spoken, weerwolven en andere monsters te zien. Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

*
*
*
*

Links:
http://www.animecon.nl/
Organisatie info:

J-Pop Foundation



Razende Robot Reporter