Gemeente Alkmaar



Alkmaar, 4 mei 2011

Management BDO Alkmaar luidt de kaasbel

Op vrijdag 6 mei luidt het management van BDO Accountants en Belastingadviseurs Alkmaar onder aanvoering van de heer Martien Dobber, de bel van de Alkmaarse kaasmarkt. Ze doen dit op uitnodiging van burgemeester Piet Bruinooge.

De gasten worden om 09.15 uur ontvangen door de burgemeester en zijn echtgenote Elly Bruinooge. Na de koffie vertrekt het gezelschap naar de kaasmarkt waar de heren om 10.00 uur precies de bel luiden, hét teken dat de kaasmarkt kan beginnen. Aansluitend volgt een rondleiding over de markt en vertelt kaasvader Kees Koopman in de kaasdragerskamer over de tradities van het Alkmaarse kaasdragersgilde. Ook de voorzitter van de Stichting Vrienden van de Grote Sint Laurenskerk, de heer Harry van de Kuijt, is bij het programma aanwezig.

3e Laurensveiling

In maart jl. heeft de Stichting Vrienden van de Grote Sint Laurenskerk Alkmaar voor de derde keer en met succes, de Laurensveiling georganiseerd. Tijdens de avond zijn enkele kavels geveild door burgemeester Bruinooge, onder andere 'het luiden van de bel van de kaasmarkt'. Deze kavel is gekocht door BDO Alkmaar. De opbrengst van de veiling - totaal ruim ¤ 43.000 - is bestemd voor de aanlichting van de gerestaureerde gewelfschilderingen.

Elke vrijdagochtend kaasmarkt

Over de hele wereld is Alkmaar bekend als Kaasstad. De Alkmaarse kaasmarkt kent een traditie, die teruggaat tot de 15e eeuw. Het befaamde kaasdragersgilde stamt uit 1593. Jaarlijks bezoeken ruim honderdduizend mensen dit kleurrijke evenement. De kaasmarkt is gratis, voor alle leeftijden en is goed toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. De kaasmarkt is dit jaar van 1 april tot en met 2 september elke vrijdagochtend van 10.00 tot 12.30 uur op het Waagplein in Alkmaar.