MyTVBuddy, de eerste pan-Europese Social TV applicatie nu beschikbaar op iPad

Persbericht van PR Newswire

BRUSSEL, May 6, 2011 /PRNewswire/ -- Vandaag lanceert E-ZONE MyTVBuddy, een interactieve iPad applicatie. Met MyTVBuddy wordt Social TV,een trend die is overgewaaid uit de US, nu ook geïntroduceerd in Europa. De iPad app laat de gebruiker toe video's te bekijken, berichten te posten op Facebook, artiesten te volgen via Twitter, te chatten met andere fans en te ontdekken waar andere MyTVBuddy fans zich bevinden. MyTVBuddy wordt gelanceerd met een speciale editie rond Eurovisie 2011.

MyTVBuddy is de eerste pan-Europese Social TV app op iPad MyTVBuddy komt met een oplossing om TV kijken socialer te maken met behulp van mobiele toestellen waaronder de iPad. Volgens een recente studie van Yahoo gebruiken negen op tien TV kijkers in prime time een mobiel toestel. Zij zitten op Twitter, Facebook, versturen e-mail of SMS berichten. Met andere woorden het TV publiek vandaag doet meer dan enkel TV kijken. MyTVBuddy is het eerste initiatief om een pan-Europees platform te creeëren gericht op Social TV.
Speciale Lanceringseditie: Eurovisie 2011
Het eerste evenement op MyTVBuddy is het Eurovisie Songfestival, dat plaatsvindt op 10, 12 en 14 mei. Met meer dan 120 miljoen kijkers is Eurovisie één van de meest bekeken tv-shows in Europa. Dankzij een unieke featureset brengt MyTVBuddy een unieke ervaring voor de iPad gebruiker rond de show. Allereerst omdat de fans nu de jury zijn; zij kunnen een score geven voor elke kandidaat. De resultaten van de kijkers worden opgeteld in een 'MyTVBuddy' ranking dewelke na de show vergeleken kan worden met de officiële uitslag. Daarnaast is alle achtergrondinformatie rond de artiesten zoals fotoshoots, videoclips en de recentste nieuws updates op een zeer toegankelijke manier geïntegreerd.
MyTVBuddy geeft Social TV een unieke dimensie
Het hart van MyTVBuddy is opgezet rond sociale media. MyTVBuddy is de ultieme buddy voor een perfecte TV avond. Hiervoor zorgen onder andere de Facebook fan pages, de mogelijkheid om Twitter berichten te sturen rechtstreeks naar artiesten, een centrale interne chat en een interactieve kaart die toont waar andere fans zich bevinden. MyTVBuddy, een project van E-ZONE en MobileWeb
MyTVBuddy is een initiatief van E-ZONE, een holding gespecialiseerd in interactieve businesses. Voor de ontwikkeling van de iPad app werd beroep gedaan op MobileWeb.
AppStore: http://bit.ly/mtbSzt
Website: http://www.mytvbuddy.net



Razende Robot Reporter