Ingezonden persbericht



Militairen moeten mee naar Kunduz

Nederland moet militairen meesturen met de politiemissie in Kunduz - Afghanistan. Dat zegt Jaap de Hoop Scheffer - oud-secretaris generaal van de NAVO - in het programma The Friday Move op BNR.

"De rek is uit de politieke mogelijkheden," zegt de oud-secretaris generaal van de NAVO. "Deze politiemissie is beter dan niets. Hopelijk probeert de Tweede Kamer niet met een hele lange schroevendraaier allerlei moeren en bouten in Kunduz los of vast te draaien. Dat werkt namelijk ook niet."

Volgens De Hoop Scheffer moeten de militairen ter plekke een marge krijgen om de missie in te richten zoals het hen goeddunkt. "Je kunt dat niet vanuit de Tweede Kamer tot op de millimeter bepalen," zegt hij.

In januari ging een krappe meerderheid van de Kamer akkoord met deze missie, op voorwaarde dat het kabinet nog nadere afspraken zou maken met de Afghaanse autoriteiten en de NAVO. Vooral GroenLinks en de ChristenUnie wilden dat.

------------------------------------------einde persbericht------------------------------------

Na te luisteren via onze website: http://www.bnr.nl/programma/wereldvolgenshammelburg/2011/05/06/de-hoop-scheffer-militairen-mee-naar-kunduz
Noot voor redacties
Voor meer informatie (