Ingezonden persbericht



AANGEPAST PERSBERICHT

'Bezuinigingen defensie veel te fors'

AMSTERDAM - De 1 miljard euro bezuinigingen op Defensie zijn veel te fors. Dat zegt Jaap de Hoop Scheffer, oud secretaris-generaal van de NAVO, in het programma The Friday Move op BNR. Hij is bang dat Europa zichzelf uiteindelijk niet meer militair kan verdedigen.

De oud-secretaris generaal vindt de bezuinigingen op defensie 'gigantisch'. "Die zijn veel te fors", zegt De Hoop Scheffer. "Het is belangrijk dat we de krijgsmacht behouden voor onze eigen veiligheid. De Koude Oorlog is misschien voorbij, maar we hebben het leger nog steeds heel hard nodig. Ook om de vrijheid van andere mensen te verdedigen."

Jaap de Hoop Scheffer is bang dat de bezuinigen de militaire macht in Europa teveel uitkleden. "Hillen, minister van Buitenlandse Zaken, schaft de tanks af. Maar wat als Duitsland dat ook doet, en de rest van Europa ook? Dan heb je straks een EU-krijgsmacht zonder tanks."

------------------------------------------einde persbericht------------------------------------

Na te luisteren via onze website: http://www.bnr.nl/programma/wereldvolgenshammelburg/2011/05/06/scheffer-bezuiningen-defensie-gigantisch Voor meer informatie (