Eurovisie Songfestival kiest Releaze voor officiële iPhone app


Amsterdam, 20110506 -- Het Eurovisie Songfestival, ’s werelds grootste muziekshow op TV, heeft Releaze uitgekozen om de officiële iPhone app te ontwikkelen. De finale van deze prestigieuze wedstrijd is een jaarlijks terugkerend evenement dat over de gehele wereld wordt uitgezonden in meer dan 45 landen. In afgelopen jaren hebben telkens ongeveer 125 miljoen mensen de halve finales en de finales bekeken op televisie of online. De door Releaze geproduceerde Officiële iPhone App is vanaf nu gratis te downloaden.

De officiële Eurovision Song Contest iPhone app is een interactief platform dat mensen kunnen gaan downloaden en gebruiken voor hun persoonlijke beleving van het Eurovisie Songfestival®. Releaze is gekozen om dit platform te produceren, omdat het bedrijf heeft bewezen dat het in staat is om op zeer grote schaal live data te kunnen uitwisselen via de meest aantrekkelijke apps.

Sietse Bakker, Event Supervisor van het Eurovisie Songfestival: “In de 56 jaar dat het festival bestaat, hebben we een reputatie opgebouwd op basis van betrouwbaarheid en het leveren van topkwaliteit in het aanbieden van live entertainment aan een wereldwijd miljoenenpubliek. Daarom spreekt het voor zich dat wij onze partners en leveranciers selecteren aan de hand van de hoogste eisen en bewezen capaciteiten. Releaze heeft al waargemaakt dat het bedrijf tegemoet weet te komen aan de hooggespannen verwachtingen van enorme aantallen mensen en deze zelfs weet te overtreffen.”

Maarten Mulder, Partner bij Releaze: “Wij zijn er enorm trots op dat wij deel mogen uitmaken van een organisatie met zo’n enorm grote achterban en een technologisch geavanceerd netwerk. En wij zijn er absoluut zeker van dat onze officiële Eurovisie Songfestival® iPhone app dit fantastische instituut verder zal versterken.”

De Officiële Eurovision iPhone App 2011 staat nu in de App Store en is via deze link direct te vinden op het Internet en in iTunes:http://itunes.apple.com/nl/app/eurovision/id314439024?mt=8

De gratis iPhone app bevat:

- Dagelijkse nieuws, fanberichten en gossip updates
- Dagelijkse videoclips van het evenement and de optreden artiesten
- Presentatie van iedere deelnemer inclusief liedjes en video’s
- Volg de uitslagen van de halve finale en de finale van het Eurovisie Songfestival 2011
- Presentatie van de gastheer: Duitsland en Düsseldorf
- Music store: koop en download Eurovision songs & albums voor jouw iPhone

Partijen die geïnteresseerd zijn in meer informatie over live entertainment apps worden uitgenodigd om contact op te nemen met Maarten Mulder van Releaze (telefoonnr. +31 6 - 505 49 030, email: maarten.mulder@releaze.nl), of Jarmo Siim van het Eurovisie Songfestival-organisatiebureau (telefoonnr. +372 712 0020, email jarmo.siim@eurovision.tv).

Over Releaze:

Releaze is een van origine Deens bedrijf dat zich sinds 2007 in Scandinavië heeft ontwikkeld tot de marktleider op het gebied van apps. Het was één van de allereersten met een app in de app store. Vijftien apps van Releaze verwierven reeds een nummer 1-positie. Het bedrijf ontwikkelt en exploiteert ten behoeve van haar klanten professionele apps voor alle populaire platforms/besturingssystemen (iPhone, iPad, Blackberry, Android, Symbian, Windows). De ruim veertig beschikbare functionaliteiten en mogelijkheden voor gepersonaliseerde, dynamische data-integratie omvatten onder andere betaalmodules, elektronisch bankieren, social media-integratie, navigatie en plaatsgerelateerde informatie, mail, advertentie-exploitatie en QR-code scanning. In Nederland is het hoofdkantoor gevestigd voor de internationale activiteiten. Het ontwikkelcentrum van Releaze bevindt zich in Kiev.





Releaze