Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
6 mei 2011

KUNSTCOLLECTIE SCHERINGA VALT UIT ELKAAR

De verzameling (magisch-)realistische kunst van Dirk Scheringa zal niet in zijn geheel bij elkaar blijven. Dat hebben de curatoren van de failliete DSB Bank tegenover RTV Noord-Holland bevestigd. Het is de curatoren niet gelukt om een koper te vinden die de complete Scheringa-collectie wil overnemen.

De verzameling van Dirk Scheringa omvat dertienhonderd werken van schilders als Carel Willink, René Magritte en Charley Toorop. Na het faillissement van de DSB Bank hebben de curatoren verschillende pogingen gedaan om de, voor Nederland unieke, verzameling bij elkaar te houden. Wat er nu met de schilderijen gaat gebeuren is nog niet duidelijk. Mogelijk komt er een veiling.

De nieuwbouw van het Scheringamuseum in Opmeer zal niet in opdracht van de curatoren worden afgebouwd. Het pand is grotendeels gereed, er wordt nu gezocht naar een koper. De gemeente Opmeer wil nog steeds graag dat hier het nieuw Nationaal Historisch Museum wordt gevestigd. Komende week gaat Opmeer bekend maken hoe ze het museum naar West Friesland denken te krijgen

Meer straks in:
Noord Holland Nieuws om 17.00 uur op RTV Noord-Holland Noot voor de redactie (