Gemeente Maastricht

Sint Servaaskermis 2011

Van 6 tot en met 15 mei

6 mei 2011

Wethouder Aarts opent vanmiddag de jaarlijkse Sint Servaaskermis op het Vrijthof. Vervolgens wordt de kermis traditioneel ingeschoten door het Mestreechs Regiment. Dankzij de kermisexploitanten kunnen een tachtigtal kinderen uit het kinder- en jongerennetwerk van Trajekt van 16.00 tot 18.00 uur gratis gebruikmaken van de vele attracties op het Vrijthof.

De Servaaskermis, die sinds 2009 door de gemeente wordt georganiseerd, duurt van 6 tot 15 mei en staat garant voor veel dagen van plezier en spektakel voor jong en oud. Samen met de kermisexploitanten zet de gemeente in op een betaalbare en kwalitatieve familiekermis. De ritprijzen voor de meeste attracties zijn EUR 1.50 voor kinderen en EUR 2 voor volwassenen.

Twee attracties beleven een Nederlandse primeur op de kermis: de Booster Formule I en de Grand Caurossel (Venetiaanse draaimolen met twee etages). De Walking Waterballs (een tien meter groot bad met grote plastic ballen waarmee je over het water kunt lopen) staat dit jaar voor het eerst in Maastricht.