DVS Sciences, Inc.: Science Publication beschrijft nieuwe biologie aan de hand van CyTOF® massacytometer en massaal multiparameter enkel celonderzoek

TORONTO--(BUSINESS WIRE)-- 20110506 --

DVS Sciences heeft vandaag aangekondigd dat het een artikel gepubliceerd heeft in Science met een beschrijving van een mijlpaalonderzoek over het gebruik van de CyTOF® massacytometer. Hierin worden unieke inzichten onthuld over het hele systeem van complexe hematopoiëtische celpopulaties en de door medicijnen geïnduceerde intracellulaire signalering.

Het artikel met als titel Single-cell Mass Cytometry of Differential Immune and Drug Responses Across a Human Hematopoietic Continuum beschrijft simultane onderzoeken van 31 intracellulaire en membraangebonden proteïnen waarbij, in één enkel experiment, bijna 290 verschillende celsoorten geïdentificeerd werden in gezond humaan beenmerg. Binnen deze celpopulaties was de analyse mogelijk van de respons van 18 intracellulaire fosfoproteïnen die betrokken zijn bij de celsignalering voor 24 potentiële medicijnen en combinaties.

Het onderzoek werd uitgevoerd in het Baxter Laboratory in Stem Cell Biology, Department of Microbiology and Immunology, Stanford University. De vooraanstaande onderzoeker, Professor Garry Nolan, geeft het volgende commentaar, “Dankzij de mogelijkheid om gebruik te maken van uiterst complexe enkele celonderzoeken zijn wij in staat van complexe cellulaire processen een veel hoger resolutiepanorama te verkrijgen. Dit is uiterst belangrijk voor het begrijpen van het onderliggende mechanisme bij ziekten zoals kanker en autoimmune condities. De gedetailleerde informatie over celsubtypes, samen met de gelijktijdig analyse van de impact van therapeutische agenten op een groot aantal signaleringstrajecten, geeft de gelegenheid medicijnen te onwikkelen die effectiever en nauwkeuriger deze belangrijke ziekten kunnen moduleren."

Het CyTOF® instrument werd ontwikkeld door DVS Sciences in samenwerking met de University of Toronto. Deze vernieuwende benadering breidt de toepassingen van multiparameter flowcytometrie uit door te profiteren van de analytische kracht van atoommassaspectometrie voor de simultane meting van tot 100 biomarkers in enkele cellen met een snelheid van 1.000 cellen per seconde. De biomarkers worden gedetecteerd met behulp van metaal gelabelde antilichamen waarvan de uitganggsignalen van de massaspectrometers geen spectrale overlapping hebben. Dr. Scott Tanner, CEO en President van DVS Sciences, beweert, “Wij vinden het heel boeiend om met zulke toonaangevende onderzoeksinstituten te werken aan een studie waarbij bewezen wordt hoezeer multiplexe cytometrie de kracht heeft de structuur en functie van complexe celsystemen beter te begrijpen. Wij zien ernaar uit dat er een groeiend aantal doorbraakgevende biologische studies kunnen worden uitgevoerd aan de hand van deze robuuste en eenvoudig te gebruiken CyTOF® technologie."

De CyTOF® massacytometer is nu in de handel verkrijgbaar. Voor meer informatie over DVS Sciences kunt u terecht op www.DVSsciences.com

Over DVS Sciences, Inc.

DVS Sciences is een bedrijf voor levenswetenschappentechnologie dat een nieuwe technologie ontwikkeld en ontworpen heeft voor uiterst multiplexe enkele cel-analyses. DVS Sciences beschikt over een installatie voor O&O en productie in de buurt van Toronto, Canada. Binnenkort opent het bedrijf haar globale hoofdkantoor in Sunnyvale, Californië. Voor meer informatie kunt u terecht op www.DVSsciences.com

Over het Baxter Laboratory in stemcelbiologie in Stanford

Informatie over het Baxter Laboratory in Stem Cell Biology en de afdelingen microbiologie, immunologie en radiologie, die ook ondersteuning aan het onderzoek verleenden, is beschikbaar op http://baxterlab.stanford.edu/, http://microimmuno.stanford.edu/ en http://radiology.stanford.edu/, respectievelijk.

Over de Stanford University School of Medicine

De Stanford University School of Medicine is een van de nationale medische topscholen. Hier wordt voortdurend onderzoek gedaan, waarbij medisch onderwijs, patiëntenzorg en gemeenschapsdiensten worden geboden. Voor meer informatie over de school, kunt u terecht op http://mednews.stanford.edu. De medische school maakt deel uit van Stanford Medicine, waartoe Stanford Hospital & Clinics en het Lucile Packard Children’s Hospital behoren. Voor nadere informatie over de drie instellingen, kunt u terecht op http://stanfordmedicine.org/about/news.html.

CONTACT:
DVS Sciences, Inc.
Scott Tanner
CEO en President
905-513-1704 ext 5921

scott.tanner@DVSsciences.com