Vereniging FME-CWM


Handelsmissie Dutch Energy Solutions naar Koeweit en Abu Dhabi

Datum: 7 t/m 12 mei 2011
Locatie: Koeweit en Abu Dhabi

Dutch Energy Solutions nodigt u uit voor deelname aan een handelsmissie naar Koeweit en Abu Dhabi van 7 tot en met 12 mei 2011 onder leiding van missieleider en FME-voozitter Jan Kamminga. Er wordt een collectief bezoek gebracht aan Koeweit, waar de sector na jaren van stagnatie een frisse doorstart lijkt te maken. In Abu Dhabi is het programma gericht op individuele opvolging.

Dutch Energy Solutions is een 2g@thereprogramma van NL EVD Internationaal voor toeleveranciers in de olie-, gas- en powerindustrie dat wordt uitgevoerd door de FMEin samenwerking met de IRO. EIN enterprise zal de lokale organisatie voor haar rekening nemen.

Doel missie

Het doel van de missie is Nederlandse toeleveranciers in de olie-, gas- en powerindustrie in contact te brengen met de belangrijkste spelers in Koeweit en potentiele opdrachtgevers of partners, en waar mogelijk te komen tot waardevolle individuele kansen ter opvolging. Partijen die in samenwerking met de Nederlandse ambassade benaderd zullen worden voor het programma zijn Kuwait Oil Company (KOC) en Kuwait National Petroleum Company (KNPC). Ook wordt contact gezocht met relevante internationale EPC contractors in Koeweit. Als uit de intake gesprekken voldoende interesse blijkt, is een kennismaking mogelijk met lokale (Koeweitse) partnerbedrijven die actief zijn in de sector.

Koeweit

Koeweit zal de komende jaren een toonaangevende rol blijven spelen als een van de grootste olieproducenten ter wereld. Koeweit wil de totale productiecapaciteit van olie verhogen van de huidige 2.6 miljoen tot vier miljoen vaten per dag in 2020. De investeringen in de olie- en gassector tot 2020 zullen volgens plannen vijftig tot zestig miljard US dollar bedragen. Hierin zijn nieuwe projecten begrepen zoals de bouw van een vierde raffinaderij, bij 'Al Zour' en de uitbreiding van exportfaciliteiten. Door de politieke omstandigheden werden de afgelopen jaren vooral gekenmerkt door veel studie, strategische planning en de ontwikkeling van een indrukwekkende projectportefeuille maar er kwamen weinig concrete projecten los. Hierin is sinds 2010 verandering gekomen: een aantal interessante projecten is aanbesteed.

Abu Dhabi

Abu Dhabi produceert nu 2,2 miljoen barrels per dag en wil dit opvoeren naar 3,5 miljoen. De enorme olie-inkomsten worden geïnvesteerd in onder meer uitbreiding van petrochemische activiteiten. Het is onshore zo langzamerhand een rijpere markt, dus vervangingsvraag, terwijl daarnaast nog flink in offshore faciliteiten wordt geïnvesteerd. Tijdens de handelsmissie naar Abu Dhabi in het voorjaar van 2010 zijn collectieve bezoeken gebracht aan grote spelers in Abu Dhabi waaronder ZADCO, ADMA-OPCO en een reeks EPC contractors, waaronder NPCC. Deze bezoeken werden veelal afgerond met individuele matchmakingsgesprekken. Het bezoek dit jaar zal dan ook meer in het teken staan van de opvolging van de gelegde relaties, aangevuld met nieuwe relevante contacten. Het programma is daarom zeker ook interessant voor bedrijven die de vorige missie niet meegemaakt hebben.

Voorlopig reisschema

7 mei: heenreis Koeweit
8-9 mei mei: bezoekprogramma Koeweit
9 mei avond: doorreis naar Abu Dhabi
10-11 mei: bezoekprogramma Abu Dhabi
12 mei: terugreis Nederland

Aanmelden

Aanmelden kan via het aanmeldformulier. Dit vindt u op de activiteiten agenda op FME.nl. Er kunnen maximaal vijftien bedrijven deelnemen. Aanmeldingen zullen op volgorde van binnenkomst worden behandeld, waarbij leden van het programma Dutch Energy Solutions voorrang genieten op niet-leden van het programma. Ter voorbereiding op de handelsreis wordt een deelnemersbijeenkomst georganiseerd, evenals een workshop met het thema Local Manufacturing. Aan de orde komen: het belang van local manufacturing, kansrijke sectoren, het vormen van partnerships en de juridische aspecten. Deelname aan de workshop staat ook open voor leden van Dutch Energy Solutions die niet deelnemen aan de handelsreis.

Kosten

De kosten voor deelname bedragen EUR 995,- (excl. btw) per deelnemend bedrijf. Deelnemers aan het exportprogramma Dutch Energy Solutions nemen deel voor EUR 500,- (excl. btw). De bijkomende individuele kosten, zoals bijvoorbeeld reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening. Zodra uw aanmelding binnen is zal EIN enterprise contact met u opnemen voor een telefonische intake.

Op deze missie naar Koeweit en Abu Dhabi zijn de "Algemene voorwaarden van FME-CWM voor deelname aan door de afdeling Internationaal Ondernemen georganiseerde activiteiten" van toepassing.

Meer informatie

Vereniging FME-CWM, Judith van Akkeren, projectmanager, T (097) 353 11 96, E judith.van.akkeren@fme.nl