Gemeente Ermelo


Met belgerinkel naar de winkel

Met belgerinkel naar de winkel Gemeente roept ondernemers en winkeliers op mee te doen aan Fietspromotiecampagne
Net als voorgaande jaren organiseert de gemeente Ermelo van 7 mei tot en met 11 juni de fietspromotiecampagne 'Met belgerinkel naar de winkel'. De gemeente organiseert deze campagne in samenwerking met Stichting Het Pakhuis, Stichting NMP Ermelo en De Hortus, centrum voor natuur en milieu in Harderwijk. De deelnemende winkeliers van vorig jaar worden dit jaar weer gevraagd om mee te doen. Een medewerker van De Hortus bezoekt de winkeliers met promotiemateriaal.

Heeft u als bedrijf vorig jaar niet meegedaan met de campagne `Met belgerinkel naar de winkel' dan kunt u zich tot 6 mei rechtstreeks aanmelden bij De Hortus in Harderwijk, tel. (0341) 42 74 06.

Het doel van de campagne is om samen met inwoners en ondernemers/winkeliers een bijdrage te leveren aan de verbetering van de luchtkwaliteit en leefbaarheid in de gemeente. Op deze manier wil de gemeente inwoners (extra) stimuleren om op de fiets boodschappen te doen in plaats van met de auto. Minder auto´s op de weg maakt de gemeente leefbaarder. Bovendien is het goed voor de gezondheid.

Doet u tijdens de actieperiode op de fiets een boodschap bij een deelnemende winkeliers? Dan ontvangt u een sticker voor de speciale spaarkaart. De volle spaarkaart(en) kunt u inleveren bij één van de deelnemende winkeliers en maakt u kans een aantal leuke prijzen te winnen.
Op de spaarkaart kunt u ook tips vermelden om de fietsvriendelijkheid in de gemeente te verbeteren. Deze gratis adviezen leveren een bijdrage aan het gemeentelijk fietsbeleid.

Uitgebreide informatie over de campagne vindt u op de website: www.belgerinkel.nl.