Gemeente Leusden

Met belgerinkel naar de winkel!

Op zaterdag 7 mei start de campagne `Met belgerinkel naar de winkel' in winkelcentrum De Hamershof. Wethouder Tijs Rolle geeft om 14.00 uur het sportieve startschot van deze campagne bij de eerste Dikke Bandenrace in de Hamershof.

De gemeente Leusden werkt voor de eerste keer mee aan de landelijke campagne `Met belgerinkel naar de winkel', om het gebruik van de fiets voor korte ritjes te stimuleren, bijvoorbeeld naar de winkel. Fietsen is goed voor de gezondheid en voor het milieu.

De gemeente Leusden organiseert de campagne samen met winkeliersvereniging Hamershof. Van 7 mei tot en met 11 juni krijgen inwoners die op de fiets of lopend boodschappen doen een stempel bij meer dan 40 deelnemende winkeliers. Een volle spaarkaart met 8 stempels kan worden ingeleverd in de speciale inzameldoos bij de deelnemende winkeliers. Na afloop van de campagne worden uit alle spaarkaarten de prijswinnaars getrokken.

Er zijn zo'n 90 prijzen te winnen; van de hoofdprijs (een fiets) tot cadeaubonnen, wellnesspakketten, fietsbrillen, fruit, lekkernijen etc. U herkent de deelnemende winkels aan de speciale campagneposter. Een overzicht van de deelnemende winkeliers en een overzicht van alle prijzen is te vinden op www.leusden.nl/belgerinkel.