Belgische Federale Overheid


* Feest mee op 7 en 8 mei

Feest mee op 7 en 8 mei

Datum: 02 mei 2011

In het weekend van 7 en 8 mei 2011 kunt u in Brussel zowel meegenieten van het Irisfeest, deelnemen aan de Europese dag van de Opera in de Muntschouwburg of meevieren met het Feest van Europa.

Irisfeest

Het Irisfeest is traditioneel één van de grote afspraken met de lente, waarbij u kunt genieten van de Brusselse cultuur in al haar facetten. Maar het Irisfeest is veel meer dan gewoon twee feestelijke avonden met gratis concerten. Feest op Straat heeft immers de goede gewoonte om een zondag lang het neusje van de zalm te brengen in stedelijke kunsten en recreatieve en feestelijke animatie.
Kortom, net zoals het Brussels Hoofdstedelijk Gewest permanent bruist, rust ook het Irisfeest niet op zijn lauweren en belooft u tal van nieuwigheden tijdens deze editie op 7 en 8 mei 2011.

Meer informatie vindt u www.irisfeest.be.

Europese dag van de Opera

Tijdens de Europese dagen van de Opera nodigen operahuizen in heel Europa u uit om kennis te maken met opera. Op 7 en 8 mei 2011 zullen 103 operahuizen in 23 landen deelnemen aan dit evenement. Zo ook de Brusselse Muntschouwburg.
Voor deze editie richten de operahuizen zich specifiek tot 'Jonge Oortjes'. Kom op 7 mei in de Munt de opera vieren en ontdek het originele en verrassende programma voor iedereen vanaf 6 jaar!

Meer informatie vindt u op de website van de Muntschouwburg en op www.operadays.eu (en).

Feest van Europa

9 mei is de feestdag van de Europese Unie. Twee dagen eerder vindt dit jaar het Feest van Europa plaats, op zaterdag 7 mei 2011 van 10 tot 18 u. Activiteiten en festiviteiten in alle 27 EU-landen moeten Europa dan dichter bij de burger brengen.
Ook de Europese hoofdstad Brussel viert de dag uitgebreid. De stad telt vele Europese instellingen op haar grondgebied: het Europees Parlement, het Europees Economisch en Sociaal Comité, de Europese Commissie, het Comité van Regio's en de Raad van de Europese Unie. Deze instellingen houden een grote opendeurdag met allerlei activiteiten in de Europese wijk.
Een gratis pendeldienst met kleine treinen verbindt de verschillende instellingen tijdens deze dag.

Meer informatie vindt u www.feestvaneuropa.eu.