Gemeente Medemblik


-

-

Vuilophaaldag de Koggeschuiten 7 mei

03-05-2011 |

Op Zaterdag 7 mei organiseert vereniging Koggeschuiten uit Onderdijk een vuilophaaldag.

Iedereen in de gemeente Medemblik die in het bezit is van een vaartuig kan deze dag mee helpen om het vaarwater rond de Grote Vliet, dus ook de sloten in Medemblik ,Wervershoof, Opperdoes, Twisk en Oostwoud vuil vrij te maken. Dit zowel boven- als onderwater. Inmiddels heeft de gemeente Medembilk zeer enthousiast gereageerd en werkt volledig mee aan deze goede actie!!!

De gemeente zorgt dat er een container geplaatst wordt waar wij het vuil in kwijt kunnen. Om je vaartuig niet al te smerig te laten worden is er een rol plastic aanwezig om in je boot te leggen, maar het is natuurlijk handiger om zelf een stevig zeil en een hark mee te nemen. Na afloop is er ook de mogelijkheid om je boot schoon te spuiten. Het gaat er wel om dat we het gezellige met het nuttige combineren!!

We beginnen deze dag rond de klok van 12 uur en verzamelen bij de boot inlaatplek gelegen aan de Dirk Bijvoetweg. Het is ook mogelijk om vanuit je woonplaats te starten (Bijvoorbeeld Opperdoes, Medemblik, Oostwoud) om zo niet te veel tijd kwijt te raken met heen en weer varen. Wanneer je vanuit je woonplaats start geef dit dan door via het inschrijfformulier op de website.

Bij de verzamelplaats zal tevens de container geplaatst worden waar het opgehaalde vuil in gedumpt kan worden. Dit allemaal met het doel om de sloten weer vuil vrij te maken zodat er weer vrolijk oplos gevaren kan worden zonder troep in je vin. Rond 15:00 uur zal wethouder Gutter ook nog een bezoek brengen om te kijken hoe iedereen zich inzet voor dit goede doel. Na afloop, dit zal rond 17:00 zijn, zal er in de Café - Restaurant "De Vooroever " voor ons een heerlijke kop soep klaar staan met een smakelijke gehaktbal. Tevens zal wethouder Gutter deze dag voor ons afsluiten.

Dat het idee niet onmogelijk is weten we vanuit de streek, daar wordt een gelijkwaardige actie al jaren met succes uitgevoerd. We hopen natuurlijk op een enorme deelname zodat we dit ook als groot succes op de lijst kunnen zetten.
Schrijf je daarom nu in via www.koggeschuiten .nl en laat je zelf van je goede kant zien!!!!!!

Naast de vuilophaaldag is het ook al mogelijk om je in te schrijven voor het weekend naar Monnickendam `De Palingtocht'. Dit belooft een gigantisch mooi weekend te worden en staat gepland van 17 tm 20 juni. Om de schuit niet mis te lopen schrijf je daarom nu alvast in voor deze geweldige tocht!!!!