Provincie Noord-Holland

Noord-Hollandse jongeren in Lagerhuisfinale

04 mei 2011 -

Het Erfgooiers College uit Huizen en het Oostvaarders College uit Almere staan samen in de finale van 'Op weg naar het Lagerhuis'.

Op zaterdag 7 mei zendt de VARA de finale uit van de landelijke scholieren-debatcompetitie Op weg naar Het Lagerhuis. Het Oostvaarders College uit Almere (Flevoland) en het Erfgooiers College uit Huizen (Noord-Holland) hebben zich voor deze finale gekwalificeerd. Zij maken kans op de hoofdprijs: een reis met het hele team naar het échte Lagerhuis in Londen.

De finale van `Op weg naar Het Lagerhuis' is te zien op zaterdag 7 mei om 19.55 uur bij de VARA op Nederland 3. De presentatie is in handen van Menno Bentveld.

Dit ging eraan vooraf
Aan de debat-competitie namen dit jaar maar liefst 200 schoolteams uit het hele land deel. De voorrondes van zowel VARA's Op Weg naar het Lagerhuis als het Nationaal Jeugddebat vonden in januari en februari plaats in alle provincies van Nederland en zijn een samenwerkingsverband tussen respectievelijk de Nederlandse provincies, de VARA en de Nationale Jeugdraad. Beide debatten hebben als doel om jongeren meer te betrekken bij politieke thema's. Aan beide voorrondes deden in totaal ongeveer 350 Noord-Hollandse jongeren mee. Het Erfgooiers College uit Huizen ... Het Erfgooiers College uit Huizen ...

...en de geachte opponenten van het Oostvaarderscollege uit Almere. ...en de geachte opponenten van het Oostvaarderscollege uit Almere.


---