Gemeente Medemblik


-

-

Doe mee met de Koggeschuiten Vuilophaaldag op 7 mei

04-05-2011 |

"Skoôn vaarwater geeft een houp skik". Op zaterdag 7 mei organiseert vereniging de Koggeschuiten uit Onderdijk een vuilophaaldag.

Iedereen in de gemeente Medemblik die in het bezit is van een vaartuig kan deze dag meehelpen om het vaarwater rond de Grote Vliet, dus ook de sloten in Medemblik ,Wervershoof, Opperdoes, Twisk en Oostwoud vuilvrij te maken. Dit zowel boven- als onder water. Om je vaartuig niet al te smerig te laten worden is er een rol plastic aanwezig om in je boot te leggen, maar het is natuurlijk handiger om zelf een stevig zeil en een hark mee te nemen. Na afloop is er ook de mogelijkheid om je boot schoon te spuiten. Het gaat er wel om dat we het gezellige met het nuttige combineren!

We beginnen deze dag rond de klok van 12 uur en verzamelen bij de bootinlaatplek gelegen aan de Dirk Bijvoetweg. Het is ook mogelijk om vanuit je woonplaats te starten (Bijvoorbeeld Opperdoes, Medemblik, Oostwoud) om zo niet te veel tijd kwijt te raken met heen en weer varen. Wanneer je vanuit je woonplaats start geef dit dan door via het inschrijfformulier op de website.
Bij de verzamelplaats zal tevens de container geplaatst worden waar het opgehaalde vuil in gedumpt kan worden. Dit allemaal met het doel om de sloten weer vuilvrij te maken zodat er weer vrolijk op los gevaren kan worden zonder troep in je schroef. Rond 15:00 uur zal wethouder Gutter ook nog een bezoek brengen om te kijken hoe iedereen zich inzet voor dit goede doel. Na afloop, dit zal rond 17:00 zijn, zal er in de Café - Restaurant "De Vooroever " voor ons een heerlijke kop soep klaar staan met een smakelijke gehaktbal. Tevens zal wethouder Kasper Gutter deze dag afsluiten.

Schrijf je in via www.koggeschuiten.nl.