Ingezonden persbericht


Persbericht

Maastricht, 6 april 2011

Jong talent bij Toneelgroep Maastricht

Op zaterdag 7 mei 2011 gaat de nieuwe voorstelling van Toneelgroep Maastricht, De slechte raadgever in première. Deze muzikale voorstelling van en door Reinier Demeijer speelt in het Derlon Theater, thuisbasis van Toneelgroep Maastricht. De voorstelling is daar te zien van woensdag 4 tot en met zondag 15 mei 2011 en maakt deel uit van het Maastricht Toneelstad Festival.

Singer/songwriter, acteur en muzikant Reinier Demeijer is een nieuw multi-talent in het Nederlandse theaterlandschap. De slechte raadgever, een combinatie van theater, muziek en performance, maakt hij samen met acteur Teun Luijkx en zijn driekoppige band.

De slechte raadgever is een muziektheatervoorstelling gebaseerd op observaties van twintigers in een leven vol hectiek en haast, voortdurend vergezeld door het allesoverheersende medium televisie. Het dagelijks leven wordt beïnvloed door de continue stroom van informatie en beelden waarin inhoud het altijd verliest van de oppervlakkige buitenkant. Wat is waar? Wat voel je nog of waarom voel je niets? Wat is oprecht? Dwalend in een wereld die vooruit raast doen ze een poging om stil te staan, om te zich heen te kijken en hun plaats te bepalen. Serieuze levensvragen vloeien als vanzelf over in onnozele verwondering, die dan weer verglijden in vette beats, een dwaze dans, rap, een rocknummer, dialoog, een ballade of een meerstemmige gospelsong. Een voorstelling die niet alleen aangenaam verrast en vermaakt, maar ook de twijfel laat zien over de tijd waarin we leven.

Reinier Demeijer (1981) studeerde in 2008 af als theatraal performer aan de Toneelacademie Maastricht met de muziektheaterproductie Snippers op twijfel. Hij was onder andere te zien in Mighty Society 5, Aangespoeld van Het Laagland en op de Parade in Absolutely Doomed. Bij Toneelgroep Maastricht speelde hij in Vijand van het volk en Verhalen uit het Weense Woud, onder regie van Arie de Mol.

concept, muziek en tekst: Reinier Demeijer

met Reinier Demeijer (gitaar, zang en spel)
Teun Luijkx (spel)
Dirk Oliestelder (percussie, soundscapes) Johannes Vos (contrabas en tuba) Peter Brinkhorst (gitaar)
speelperiode
wo 4 t/m vr 6 mei try outs
za 7 mei première
wo 11 t/m zo 15 mei
aanvang 20.30 uur, op zondag 14.30 uur

Derlon Theater, Plein 1992 nr. 15, Maastricht
kaartverkoop: 043- 3503050 / www.toneelgroepmaastricht.nl

Toneelgroep Maastricht verbeeldt het tijdloze verhaal van de ploeterende mens en zijn verlangen naar houvast. Muzikaal en ontregelend. Hartstochtelijk gebracht.
---

Voor meer informatie, beeldmateriaal en het aanvragen van interviews kunt u contact opnemen met: Michiel van Zuijlen 043-3503046 / michiel@toneelgroepmaastricht.nl Toneelgroep Maastricht - Postbus 3036 - 6202 NA Maastricht


---- --