Ingezonden persbericht


Persbericht

RollerSoccer European Cup 2011

7 en 8 mei 2011

Sporthal de Struyck in Zaandam

AMSTERDAM - RollerSoccer European Cup 2011 staat voor de deur. De Europese Rollersoccer Kampioenschappen worden voor het eerst in Nederland gehouden en vinden op zaterdag 7 mei en zondag 8 mei plaats in de Zaandamse Sporthal de Struyck. In 2010 won het team uit Marseille de Europese Cup. In datzelfde jaar werd het Nederlandse rollersoccerteam genaamd RollerHolland vierde tijdens de Wereldkampioenschappen in Marseille, Frankrijk. Het winnende team kwam eveneens uit Marseille. De titelverdediger van de Europese Cup gaat dit jaar weer de strijd aan.

Acht Europese teams hebben zich voor de Europese Rollersoccer Kampioenschappen aangemeld, namelijk vier teams uit Frankrijk, een team uit België, Italië, Slovenië en Nederland. De Europese Cup begint met een openingsceremonie op vrijdagavond 6 mei en sluit af met de finale op zondagmiddag 8 mei om 17:15. Tijdens de halftime geeft de Zaanse Rollerclub een spectaculaire dansshow. Entree is gratis voor bezoekers.

Rollersoccer - voetballen op skates - is een jonge sport die behoorlijk in de picture staat. Voor een impressie en een kort interview met de bedenker van de sport, namelijk Zack Philips, zie dit filmpje. Een compilatie van de Rollersoccer World Cup 2010 in Italië is te vinden via dit filmpje. De Wereldkampioenschappen 2011 worden in augustus in Recife, Brazilië gehouden.

"RollerHolland traint twee keer per week waarbij we verschillende strategieën uitproberen. Het constant veranderende spel maakt deze sport uitdagend voor de spelers. Dit is meer dan enkel voetbal. Als speler moet je balans houden, geconcentreerd blijven en als team te werk gaan terwijl je aan het voetballen bent. RollerHolland is goed in het formeren van een stabiele verdediging, waarbij er een solide ruitvorm voor het doel wordt neergezet. In het verleden hebben we gezien dat deze strategie effectief is bij sterkere teams, dus hierbij hopen we tijdens de Europese Rollersoccer Kampioenschappen hoge ogen te scoren," zegt Max de Winter, organisator van de Europese Rollersoccer Cup 2011.

­EINDE BERICHT­

HUP-ROLLERHOLLAND-HUP: Het Nederlandse rollersoccer team

Twitteren over de Europese Rollersoccer Kampioenschappen? Gebruik hashtag #rollersoccerEC2011



Ingezonden persbericht