FNV Bondgenoten

Werknemers bakkerij Visser behalen succes


* 17-09-2010

* Webredactie

* 1 reacties

Na verschillende acties van werknemers, hebben zij nu eindelijk overeenstemming bereikt met de directie van bakkerij Visser. Afgesproken is dat het zogenoemde 'gevangenishek' rondom het bedrijf wordt verwijderd en dat iedere werknemer voortaan eerlijk en gelijk wordt behandeld.

"Eerste stap hierin is dat de leidinggevenden jaarlijks een training krijgen, waarin zij leren hoe zij het personeel op een respectvolle manier kunnen behandelen, waardoor de vriendjespolitiek op de werkvloer zal verdwijnen", zegt Monique Snijders, Organizer FNV Bondgenoten.

Petitie

Snijders: "We hebben afgesproken dat alle punten uit onze petitie in goed overleg zullen worden opgelost. Zo onderzoeken we de mogelijkheid om een dagelijkse printout van de prikklok te verstrekken aan de werknemers. Dit overleg vindt plaats met de directie, de georganiseerde werknemers en de leverancier van de prikklok."

Intimidatie

Op 5 juli voerden de werknemers van bakkerij Visser voor het eerst actie. Ze eisten meer respect, verwijdering van het `gevangenishek', inzicht in de gewerkte uren en naleving van de bakkers-cao. Op 20 juli werd door werknemers een brief overhandigd aan de directie. Daarin geven zij aan dat ze de intimidaties spuugzat zijn en eisten ze meer respect.

Acties

Bakkerij Visser wilde in eerste instantie niet ingaan op de eisen, maar pas nadat twintig werknemers voor de poort van de bakkerij stonden om een noodpakket te overhandigen aan de directie. Snijders: "Deze actie werd gesteund door de ruime meerderheid van de werknemers die op vakantie of aan het werk waren. Door deze succesvolle actie wist Bakkerij Visser het zeker: de werknemers houden vol."

Samen sterk

Voorafgaand aan de laatste onderhandelingen vond er een personeelsbijeenkomst plaats waarin de werknemers unaniem hadden besloten om het werk neer te leggen als Bakkerij Visser niet aan de eisen zou voldoen. Najim el Founti, werknemer Bakkerij Visser: "De laatste onderhandelingen zijn zeer goed verlopen waardoor de acties van de baan zijn. Wij hebben laten zien dat wij samen veel sterker staan en hierdoor hebben we dit resultaat behaald."