Ingezonden persbericht


++Persbericht++

Tuning-gids.nl brengt populairste auto modificaties van Nederland in kaart

Getuige de talrijke drukbezochte tuningbeurzen, circuitdagen en clubdagen kan er gesteld worden dat de tuningscene leeft. Maar welke aanpassingen aan de auto zijn populair bij de Nederlandse autoliefhebber? De grootste tuning site van Nederland heeft deze informatie voor het eerst in Nederland in kaart gebracht. En dat heeft tot verassende informatie geleid!

Uitvoerige data
Ter gelegenheid van het 5 jarig bestaan van de website is tunend Nederland in kaart gebracht. Door de jaren heen heeft de site miljoenen bezoekers gehad en veel data verzameld. Hieruit blijkt dat er landelijk zeven hoofdrubrieken kunnen worden onderscheiden; motor, interieur, exterieur, banden & velgen, remmen, onderstel, en audio.

Eigenaar Mart van Ammers: "Hoe deze rubrieken zich tot elkaar verhouden, en wat de belangrijkste tuning producten binnen deze rubrieken zijn hebben we geprobeerd logisch weer te gegeven in een afbeelding, deze is op onze site te vinden op onderstaande adres:"

http://www.tuning-gids.nl/populairste_autotuning_aspecten_van_nederland.htm

Uiterlijk auto belangrijk
Ruim een derde (30%) van alle tuning vindt plaats aan het exterieur. Daarmee kan gesteld worden dat autoliefhebbers de looks van een auto het belangrijkste vinden. Het tinten van de ramen staan bovenaan de lijst. Aanpassingen aan de motor volgen (26%) op gepaste afstand. Het monteren van een sportluchtfilter is de meeste uitgevoerde aanpassing.

De top 3 wordt afgerond met velgen & banden (16%). Hierin zijn slotbouten het meest populair. Onderaan de lijst staat de audio installatie (6%). Als er een upgrade plaatsvindt betreft het vaak een radio die meer functionaliteiten heeft.

Tuning per provincie & plaats.
Er is inzichtelijk gemaakt welke provincies het meest 'getuned' zijn, welke stad in de desbetreffende provincie het meest tuned èn welk type modificaties in díe stad populair zijn. Het is voor het eerst in Nederland dat de belangrijkste trends en ontwikkelingen in de autoaccessoire markt op een dergelijke manier in kaart is gebracht. De site zal de jaarlijks een geüpdate overzicht publiceren. Mart van Ammers: "2010 vormt het startpunt en we zijn benieuwd hoe de markt zich ontwikkelt en wat volgend jaar hot is".

Niet alleen virtuele tuning

Dat tuning-gids.nl zich niet enkel op de virtuele snelweg begeeft blijkt uit de deelname aan het Open Nederlands Rallykampioenschap. Dit gebeurt in de snelste klasse met de Subaru S12 World Rally Car. ++Einde persbericht++


---



Ingezonden persbericht