Politie Drenthe

Zaterdag 7 mei 2011

Provincie Drenthe, 07-05-2011

Politie vordert rijbewijs in

ERM De politie heeft vrijdagochtend op de N34 het rijbewijs van een 33-jarige automobiliste uit Almere ingevorderd. De vrouw reed in haar personenauto over de N34 en werd gelaserd met een gecorrigeerde snelheid van 164 kilometer per uur. Ter plekke geldt een maximum toegestane snelheid van 100 kilometer per uur. Proces-verbaal werd opgemaakt.

Politie houdt duo aan voor brandstichting

RODEN De politie heeft vrijdagmiddag twee jongens uit Roden (14 en 15 jaar) aangehouden op verdenking van brandstichting. De politie had een melding gekregen dat er brand was gesticht in een bosperceel nabij de Groenestein. Ter plekke had de brandweer het brandje al geblust. Na onderzoek kon de politie het duo aanhouden. De jongens werden overgebracht naar het politiebureau. De politie heeft de zaak in behandeling.

Aanhoudingen voor rijden onder invloed alcohol

KLAZIENAVEEN De politie heeft vrijdagavond op de Hillegondastraat een 39-jarige automobilist uit Klazienaveen aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De automobilist was ter controle aan de kant van de weg gezet en hij moest een blaastest ondergaan. De man bleek te veel alcohol te hebben gedronken en werd aangehouden. Op het politiebureau moest de man een ademanalyse ondergaan en hij scoorde 0,92 promille (400 ug/l). Proces-verbaal werd opgemaakt en de man kreeg een rijverbod van 3 uur opgelegd.

HOOGEVEEN De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Alteveerstraat een 21-jarige automobilist uit Scherpenzeel aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De automobilist was ter controle aan de kant van de weg gezet en hij moest een blaastest ondergaan. De beginnend bestuurder bleek alcohol te hebben gedronken en werd aangehouden. Op het politiebureau moest de man een ademanalyse ondergaan en hij scoorde 0,25 promille (110 ug/l). Proces-verbaal werd opgemaakt en de man kreeg een rijverbod van 1 uur opgelegd.

Motorrijder onderuit door fazant

KLAZIENAVEEN Vrijdagavond is op de Zwet een 42-jarige motorrijder uit Barger Compascuum onderuit gegaan door een fazant. Ter plekke werd de gewonde man aangetroffen. De man verklaarde tegenover de politie dat hij een fazant tegen zijn helm had gehad en daardoor onderuit was gegaan. De man werd ter plekke door ambulancepersoneel onderzocht en hij werd met een gebroken been en een klaplong naar het Scheperziekenhuis overgebracht. In de nabije omgeving werd door de politie een dode fazant aangetroffen.

Aanhoudingen voor winkeldiefstal

ASSEN De politie heeft vrijdagavond een 27-jarige man zonder vaste woon- en/ of verblijfplaats aangehouden voor winkeldiefstal. De man wilde een paar schoenen wegnemen uit een schoenenwinkel aan de Zaagmolen. De man werd door personeel betrapt en deze alarmeerden de politie. De man werd overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor werd de man met een proces-verbaal heengezonden.

ASSEN De politie heeft vrijdagochtend een 50-jarige man uit Assen aangehouden voor winkeldiefstal. De man bier uit een supermarkt aan de Bremstraat weggenomen en was door personeel betrapt. De man werd overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor werd de man met een proces-verbaal heengezonden.

EMMEN De politie heeft vrijdagmiddag een 19-jarige vrouw uit Valthe aangehouden voor winkeldiefstal. De vrouw was betrapt toen zij een paar schoenen wilde wegnemen uit een schoenenwinkel aan de Hoofdstraat. De vrouw werd overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor werd de vrouw met een proces-verbaal heengezonden.

Proces-verbaal voor rijden zonder rijbewijs

EMMEN De politie heeft vrijdagavond proces-verbaal opgemaakt tegen een 35-jarige vrouw uit Gouda. De automobiliste was ter controle op de Eerste Bokslootweg aan de kant van de weg gezet. De vrouw bleek geen rijbewijs te hebben en was vanuit Gouda naar Emmen gereden. Tegen de vrouw werd proces-verbaal opgemaakt.

Politie houdt man aan voor bedreiging en vernieling

HOOGEVEEN De politie heeft vrijdagavond bij de Kortewijkstraat een 59-jarige man uit Hoogeveen aangehouden voor bedreiging en vernieling. De politie had een melding gekregen dat een man de banden van een aantal fietsen had lek gestoken en dat de man met een breekijzer op fietsen had staan slaan. Ter plekke trof de politie een aantal jongeren aan en deze bevestigden de melding. Na onderzoek kon de man worden opgespoord en in zijn woning worden aangehouden voor bedreiging en vernieling. In de woning werd ook een mes en een breekijzer aangetroffen. De man werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. Onderzoek moet uitwijzen wat de aanleiding is geweest van de bedreiging en vernieling.

Politie houdt automobilist aan voor poging doodslag

BEILEN De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 26-jarige automobilist uit Beilen aangehouden voor poging doodslag, het rijden onder invloed van alcohol, verzet plegen tijdens aanhouding en het beledigen van een politieman. De politie had een melding gekregen dat een automobilist op het Raadhuisplein een fietser had aangereden en was doorgereden. Ter plekke troffen agenten een 50-jarige fietser uit Beilen aan. De man verklaarde tegenover de agenten dat een automobilist hard door het centrum had gereden en dat hij de automobilist had gemaand om rustiger te rijden. De automobilist was gestopt en was vervolgens achteruit tegen de fietser aangereden en ging er daarna vandoor. De fietser kwam daardoor ten val, maar raakte niet gewond. De politie startte direct een zoektocht naar de automobilist en hij werd op de Raadhuisstraat aangetroffen. De 26-jarige man werd aangehouden en hij verzette zich tijdens zijn aanhouding. Op het politiebureau weigerde de man mee te werken aan een alcoholonderzoek en zijn rijbewijs werd vervolgens ingevorderd. Toen de man werd overgebracht naar het politiebureau om ingesloten te worden, beledigde hij ook nog een politieman. Tegen alle feiten wordt proces-verbaal opgemaakt en de politie heeft de zaak in onderzoek.

Politie houdt fietser aan voor belediging

ODOORN De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 17-jarige fietser uit Emmen op de Torenweg aangehouden voor belediging. De politie had een melding gekregen dat er veel lawaai werd gemaakt bij een tunnel onder de autoweg N34. Toen de politie ter plaatse ging, kwamen agenten op de Torenweg een groep fietsers tegen. Toen de agenten de groep passeerden beledigde de 17-jarige fietser de agenten. Agenten keerden hun auto en de jongen werd aangehouden. De jongen werd overgebracht naar het politiebureau en hij werd ingesloten. Na de aanhouding gingen de agenten terug naar de plek waar eerder melding over was gedaan. Ter plekke werden door de agenten vernielingen geconstateerd. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Verkeersongeval met letsel

EMMEN In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft op de Statenweg een verkeersongeval met letsel plaatsgevonden. Ter plekke troffen agenten een personenauto aan op de rijbaan in de richting van de rondweg, ter hoogte van de inrit van een parkeerplaats aan de zijde van een supermarkt. De personenauto had een boom geraakt. De 21-jarige automobilist uit Emmen kwam vanaf de parkeerplaats aangelopen en hij had last van zijn rechterbeen. De man werd per ambulance ter controle overgebracht naar het Scheperziekenhuis. De politie heeft de zaak in behandeling.

Verkeersongeval met materiële schade

TYNAARLO Vrijdagochtend heeft op de N34 een eenzijdig verkeersongeval met materiële schade plaatsgevonden. Ter plekke trof de politie een auto aan in een sloot. Een 39-jarige automobiliste uit Groningen was door onbekende oorzaak van de weg geraakt en in de sloot tot stilstand gekomen. De vrouw werd ter controle naar het Martiniziekenhuis overgebracht. De auto werd afgesleept.

Politie houdt man aan tijdens verkeerscontrole

EMMEN De politie heeft vrijdagochtend op de N34 tijdens een verkeerscontrole een 20-jarige automobilist uit Hoogeveen aangehouden. De man was aan de kant van de weg gezet om gecontroleerd te worden. Tijdens de controle werd een geldbedrag bij de man aangetroffen. De man werd vervolgens aangehouden op verdenking van witwassen. Het geld werd in beslag genomen. De auto werd voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Tijdens onderzoek werd in de auto soft- en harddrugs aangetroffen. De man werd ingesloten voor nader onderzoek. De politie heeft de zaak in behandeling.

Politie houdt snelheidscontrole

N375 De politie heeft van vrijdagochtend tot aan het begin van de middag (van 8.35 uur tot 13.01 uur) een snelheidscontrole gehouden op de N375 bij hectometerplaatje 2.0. In totaal passeerden 812 weggebruikers de controle en 65 weggebruikers reden te snel. Op de weg geldt een maximum toegestane snelheid van 80 kilometer per uur.