Politie Groningen

Zaterdag 7 mei 2011

Provincie Groningen, 07-05-2011

Winkeldievegges aangehouden voor winkeldiefstal

GRONINGEN- De politie heeft vrijdagmiddag drie vrouwen (29, 30 en 34) uit Marum en Drachten aangehouden. Agenten reageerden op een melding van een winkeldiefstal in elektronicawarenhuis aan de Westerhaven in Groningen. Bij onderzoek bleek dat beveiligingsmedewerkers en een agent in burger het trio had betrapt bij het stelen van een mobiele telefoon. Toen zij werden aangesproken gooide een verdachte de telefoon weg. Gewaarschuwde collegas konden de vrouwen in de boeien slaan. Zij moesten mee naar het politiebureau. Na verhoor konden zij weer gaan. De gestolen telefoon bleef achter in de winkel. De politie maakt proces-verbaal op. Door een bijkomende maatregel is het mogelijk dat winkeliers het dievengilde een geldbedrag van 151 euro te laten betalen(in het kader van Stichting Overlast Donatie)Overlastdonatie is een instrument dat ingezet wordt om de schade die gemaakt wordt bij winkeldiefstal, namens de winkelier, te verhalen op de dader(s). Eerder bleek dat overlastdonatie een doeltreffend preventief middel is tegen winkeldiefstal.

Vrouw gewond na ongeval met scootmobiel

OOSTWOLD Een 52-jarige vrouw uit Oostwold is vrijdagmiddag aan de Munnikevaart in Oostwold gewond geraakt bij een ongeval. De vrouw was met haar scootmobiel de laadklep van een taxilift opgereden. Toen de 25-jarige taxichauffeur de bestuurster met de lift op inrijdhoogte had gebracht ging het fout. In plaats dat zij vooruit reed, zette zij het voertuig in zijn achteruit. De scootmobiel reed daarbij over de vergrendeling van de laadklep heen. Het slachtoffer kwam met een klap op het wegdek terecht. Zij werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Bij onderzoek bleek dat het taxibedrijf geen blaam trof. De chauffeur had alle veiligheidsmaatregelen naar behoren had uitgevoerd.

Auto tegen boom verdachte onder invloed
STADSKANAAL- Op de Hoofdstraat raakte zaterdagochtend een 21-jarige man uit Stadskanaal met zijn auto tegen een boom. Toen agenten na een melding bij de auto kwamen was de bestuurder in geen velden of wegen te bekennen. Na een korte zoektocht trof de politie de man in de omgeving aan. Na het zien van de agenten ging hij er hardlopend vandoor en trachtte hij zich te verstoppen in een kliko vuilnisbak. Achteraf bleek waarom. De man had alcohol gebruikt en een blaastest wees uit dat hij meer dan 1.5 promille in zijn bloed had. Het rijbewijs van de man werd ingenomen en hij kreeg een proces verbaal.

Koperdiefop heterdaad betrapt

GRONINGEN- Agenten zagen afgelopen nacht een 39-jarige man uit Groningen rond struinen bij een bedrijf aan het Boterdiep. De man trachtte een tweetal koperplaten van de muur van het bedrijf te verwijderen. Toen hij de agenten liep de man weg. Nadat de agenten waren vertrokken vervolgens de man zijn bezigheden en sloopte de koperplaten van de muur af. De agenten vertrouwden het niet en nadat ze terugkwamen zagen ze de man wegfietsen. In de Padangstraat kon de verdachte alsnog worden aangehouden. Hij bleek de platen in zijn fietstas te hebben. De man is ingesloten voor nader onderzoek.

Jongen aangehouden voor joyriding

WINSCHOTEN Een 17-jarige jongen uit Beerta werd afgelopen nacht op de Transportbaan in Winschoten aangehouden voor joyriding en het rijden zonder rijbewijs. Agenten zagen de jongen rijden en gaven hem een stopteken. Hieraan voldeed hij niet maar ging er met grote snelheid vandoor. Meerdere stoptekens werden door hem genegeerd. Uiteindelijk gaf de knaap het op en zette zijn auto stil, waarna hij werd aangehouden. Hij bleek de auto van zijn moeder te hebben weggenomen. De jongen kreeg aan het politiebureau een proces verbaal voor joyriding, rijden zonder rijbewijs en het negeren van stoptekens van de politie. Hij werd na verhoor aan zijn ouders overgedragen.

Duitser met ontzegging binnenstad verwijderd

GRONINGEN Een 25-jarige man uit Duitsland werd afgelopen nacht uit de binnenstad van Groningen verwijderd. De man trachtte voortdurend horecapersoneel uit te dagen en gedroeg zich agressief tegenover portiers. Nadat hij gevraagd was te vertrekken voldeed hij hieraan niet. Uiteindelijk werd hij door agenten aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hier kreeg de man een ontzegging voor de stad en hij kon vertrekken naar zijn Heimat.

Meisje met hoofdletsel naar ziekenhuis

BELLINGWOLDE Een 15-jarije meisje uit Bellingwolde raakte vrijdagavond op de Kerkweg gewond aan haar hoofd. Zij fietste met enkele vriendinnen over de Kerkweg, waarbij zij vermoedelijk door alcohol gebruik, erg slingerde. Toen ze met de fietst tegen een stoeprand reed viel ze op straat. Hierbij raakte ze buiten westen. Zij werd na behandeling door de trauma-arts met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Man slaat ex en nieuwe vriend

HOOGEZAND In een woning aan de Genestetstraat heeft de politie vrijdagavond een 35-jarige man uit Kolham aangehouden, nadat deze zijn vriendin en haar nieuwe vriend had mishandeld. De man verklaarde dat hij de vriendin niet kon bereiken en toen naar haar woning was gegaan. Nadat de deur niet werd geopend trapte de man de deur in en ging naar binnen. Daar trof hij zijn vriendin met een ander in bed aan. Vervolgens gaf hij beiden een aantal rake klappen. Nadat er melding bij de politie was gedaan door de slachtoffers werd de Kolhamster aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De politie maakt proces verbaal op.

Beveiligers houden autokraker aan

GRONINGEN Op de Bloemstraat hebben een aantal beveiligers van het UMCG vrijdagavond een 41-jarige bekend autokraker overmeesterd en overgedragen aan de politie. De medewerkers beveiliging zagen dat de verdachte rond het UMCG in autos had ingebroken en radios had weggenomen. Na een korte achtervolging wisten ze de man te achterhalen. Toen agenten de verdachte hadden overgenomen bleke dat hij in zijn rugtas een drietal radios had. De verdachte is ingesloten.

Man aangehouden na mishandeling

FINSTERWOLDE De politie heeft vrijdagavond een 55-jarige inwoner van Finsterwolde in zijn woning aangehouden. De man had even te voren een 42-jarige buurtbewoonster mishandeld. Beiden kwamen elkaar tegen op het fietspad achter de woningen van de Postmaweg. De 55-jarige Finsterwolder liep met zijn onaangelijnde honden. Toen de vrouw vroeg of hij zijn honden even wilde vastmaken weigerde de man dit en botste hij tot twee keer tegen de vrouw op. Nadat het slachtoffer hier opmerkingen over maakte kreeg ze een aantal stompen in haar buik en borst. Het slachtoffer deed hiervan direct aangifte bij de politie, waarna de verdachte van huis werd gehaald en is ingesloten voor nader onderzoek.

Rijbewijs ingenomen na aanrijding en alcoholgebruik

GRONINGEN De politie heeft het rijbewijs van een 22-jarige man uit Groningen ingenomen. De man veroorzaakte op de Friesestraatweg ter hoogte van de Metaallaan een aanrijding met de auto van een 66-jarige inwoonster van Groningen. Beide autos raakten daarbij zwaar beschadigd. De 25-jarige bestuurder bleek onder invloed van alcohol te zijn. Een blaastest gaf aan dat de man ruim 1.5 promille alcohol in zijn bloed had. Het rijbewijs werd hem afgenomen en hij krijgt een proces verbaal.