Politie Noord- en Oost Gelderland


|Apeldoorn - Brand in slooppand | |

Op zaterdag 7 mei is aan de Prins Willem Alexanderlaan in Apeldoorn een slooppand volledig in vlammen opgegaan. De politie houdt rekening met brandstichting.


De brandweer kreeg omstreeks 04.40 uur een melding van een brand in het slooppand. Het bleek om een uitslaande brand te gaan. De brandweer kwam ter plaatse en zette ook een hoogwerker in bij de bluswerkzaamheden. Omwonenden in de van Brerostraat zijn door de politie gewaarschuwd.

|     |Apeldoorn -  Duo gewond bij vechtpartij                   |

De politie stelt een onderzoek in naar aanleiding van een vechtpartij op het binnenplein van het Omnizorgcentrum in Apeldoorn. Twee mannen raakten daarbij gewond en zijn per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.


De politie kreeg aan het begin van de avond een melding van een vechtpartij bij het Omnizorgcentrum. Bleek dat een 38-jarige en 42-jarige bewoner op het binnenplein met elkaar op de vuist waren gegaan. De jongste had daarbij een fles gebruikt en zijn opponent daarmee verwond. Andere bewoners grepen in en daarbij liep de 38-jarige eveneens letsel op. Beide mannen zijn voor behandeling naar het ziekenhuis overgebracht en de jongste moest worden opgenomen. De politie onderzoekt het gebeurde.

|     |Apeldoorn - Schennispleger                                |

De politie stelt een onderzoek in naar man die zich op vrijdag 6 mei in het bos aan de Seminarielaan in Apeldoorn onzedelijk heeft gedragen ten opzichte van twee vrouwen die daar hun hond uitlieten.


Twee dames was rond 16.00 uur in het Seminariebos toen zij werden geconfronteerd met een schennispleger op een mountainbike. Hij gedroeg zich nogal hinderlijk. De dames besloten hulp te vragen bij de Politieacademie en spraken enkele studenten aan. Deze sprongen over het hek en gingen op zoek naar de man. Hij bleek inmiddels richting de Arnhemseweg te zijn weggefietst. Het gaat om een getinte man tussen de 25 en 30 jr. Hij heeft een normaal postuur en zwart haar in klein staartje en een stoppelbaardje. Hij droeg een donkere joggingbroek, lichtgrijs shirt met wit opschrift normaal postuur. Hij reed op een donkere mountainbike. Tips zin welkom bij de politie op 0900 - 8844.

|     |Apeldoorn - Beginnend bestuurder weer in overtreding      |

Een 26-jarige Apeldoorner is als beginnend bestuurder op vrijdagavond 6 mei weer in de fout gegaan. Hij werd op de Laan van Zevenhuizen na een snelheidsovertreding gecontroleerd en bleek weer gedronken te hebben. Proces-verbaal wordt opgemaakt.


Agenten lieten de man stoppen nadat hij met ruim 90 km door de bebouwde kom reed. Bij controle bleek de Apeldoorner ook gedronken te hebben. Op het politiebureau blies hij 0.5 promille. Dit is 0.3 promille meer dan het toegestane voor een beginnen bestuurder. Betrokkene bleek net een verplichte cursus voor alcomobilisten te hebben gevolgd. Met twee processen verbaal en een rijverbod kon hij later op de avond lopend naar huis.

|     |Apeldoorn - Duo aangehouden voor winkeldiefstal           |

Dankzij goed optreden van beveiligingspersoneel heeft de politie vrijdagmiddag 6 mei in het centrum van Apeldoorn een uit Duitsland afkomstige man en vrouw aangehouden voor winkeldiefstal. Zij hadden voor bijna 700 euro aan kleren gestolen.


Beveiligingspersoneel hield beide personen in de gaten omdat hun gedrag hen was opgevallen. Ze bleken bij diverse winkel 'te shoppen' zonder iets af te rekenen. Besloten werd de politie te waarschuwen en het duo te volgen. Ze gingen naar een parkeergarage en hier trof de gearriveerde politie meerdere kledingstukken voorzien van alarmlabels en prijskaartjes. In de auto werd ook een apparaat aangetroffen om het alarm te misleiden en dat is in beslag genomen.
Het duo werd aangehouden en de kledingstukken werden teruggegeven aan de kledingzaken. Proces-verbaal tegen het tweetal wordt opgemaakt. Dezelfde middag werd ook een 39-jarige vrouw uit Apeldoorn aangehouden. Zij had bij een schoenenzaak in het centrum een paar schoenen niet afgerekend. Ook zij krijgt proces-verbaal

|     |Apeldoorn -  Verdacht van dealen harddrugs                |

Agenten hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag 7 mei in het centrum van Apeldoorn een 22-jarige jongeman uit die plaats aangehouden. Hij wordt ervan verdacht drugs te hebben gedeald in het uitgaanscentrum.


Het gedrag van de man viel agenten op en toen hij weer naar zijn auto liep, werd besloten hem te controleren. Hier werden 10 pakjes met een wit poeder aangetroffen, vermoedelijk cocaïne. De Apeldoorner werd aangehouden en ingesloten voor verhoor. Proces-verbaal wordt opgemaakt.


Einde berichten


-----------------------

(





(



---- --