Ingezonden persbericht


Open huis bij Opera Zuid op 7 mei 2011 in het kader van de Europese Operadagen met workshops en repetitiebezoek

Op 7 en 8 mei 2011 openen honderd operahuizen in 25 landen de deuren in het kader van de Europese Operadagen, een initiatief van Opera Europa. Het doel is Europese operahuizen zich te laten verenigen om opera als kunstvorm onder de aandacht te brengen met de nadruk op de talenten die het maken.

Elk jaar worden er activiteiten georganiseerd door de diverse operahuizen, gemodelleerd naar een thema. Dit jaar gaat de aandacht uit naar 'de jonge oortjes' (young ears): kinderen en jongeren worden begeleid in hun ontdekking van opera.

Leeftijd buiten beschouwing gelaten; 'jonge oren' luisteren zonder vooroordelen en staan open voor muziek die onbekend is. De Europese Opera Dagen vormen daarom een uitnodiging voor mensen die nog nooit naar opera geluisterd hebben, evenals voor operaliefhebbers; je bent immers nooit uitgeleerd!

Opera Zuid organiseert op 7 mei in het kader van dit bijzonder initiatief een open dag met allerlei leuke activiteiten. Het programma ziet er in grote lijnen als volgt uit:

10.15 uur ontvangst bij Opera Zuid + wegwijs
10.30 uur aanvang workshops 'Bewegen op toneel', 'Zang en stemoefeningen' en 'Een kijkje achter de schermen (werkplaats, opslag en kostuumatelier en een ontdekkingsreis langs operatafereeltjes) In de workshops is plaats voor max. 15 personen 11.00 uur pauze
11.30 uur hervatting workshops
12.00 bezoek repetitie L'Elisir d'Amore met uitleg door regie-assistente Aimee Charlier (voor alle bezoekers met een maximum aantal tot 75) 13.00 einde

De workshops zijn in eerste instantie bedoeld voor onze jonge operavrienden tot 18 jaar. Uiteraard mag je je vader, moeder, opa of oma met jonge oren meenemen! Voor alle jonge operaliefhebbers wordt er een speciaal liefdesdrankje geschonken.

Aanmelden kan tot 1 mei 2011 bij Silvia Oostindie via educatie@operazuid.nl of telefonisch op 043 321 01 66. Graag ontvangen we je adresgegevens, je leeftijd (als je jonger bent dan 18 jaar), met hoeveel personen je komt en welke twee workshops je wilt volgen. Je ontvangt dan een bevestiging met adresgegevens en benodigde informatie.

Meer details over het programma tijdens de Europese Opera Dagen worden te zijner tijd bekend gemaakt via de website van Opera Zuid, www.operazuid.nl. U kunt voor meer informatie ook terecht op www.operadays.eu.


Noot voor redacties

Noot voor de redactie:

Ingezonden persbericht