Ingezonden persbericht


Nieuwe namen Rhythm & Blues Night 2011 bekend

O.a.The Band of Heathens, Barrelhouse en Kurt Wagner & Cortney Tidwell toegevoegd aan programma op 7 mei in De Oosterpoort

Op zaterdag 7 mei 2011 vindt de eenentwintigste editie van de Rhythm & Blues Night plaats in De Oosterpoort Groningen. Los Lonely Boys en Johnny Winter waren eerder al bekend gemaakt. Nu komen daar zes namen bij.

The Band of Heathens - The Band Of Heathens is een overtuigende en indrukwekkende nieuwe band uit muziekstad Austin. De sound van de heren is te omschrijven als een mengeling van Bob Dylan en The Band, of Johnny Cash die door The Black Crowes wordt begeleid. In 2009 zette de Texanen met hun verfrissende mix van rootsrock, country en blues het festival TakeRoot in De Oosterpoort, al op zijn kop.

Barrelhouse - De Haarlemse bluesband Barrelhouse is uitgegroeid tot een gewaardeerd en ervaren live-act. De warme, rauwe bluesstem van zangeres Tineke Schoenmaker maakt de band herkenbaar en zorgt er mede voor dat Barrelhouse al jaren bij de beste bluesacts van Nederland hoort.

Corinne West & Kelly Joe Phelps - Deze artiesten staan bekend om hun harmonieuze samenzang en prachtig akoestisch geluid. De muziek van Corinne West is een mix van country, folk, Americana, roots en jazz. Kelly Joe Phelps kan worden omschreven als een mix van Delta blues en jazz De songs van Corinne en de hiermee contrasterende vocalen van Kelly Joe zullen niemand onberoerd laten.

Kurt Wagner & Cortney Tidwell - KORT is het product van artiesten Kurt Wagner (Lamchop) en Cortney Tidwell. Traditioneel en toch ideeënrijk, en warm en gevoelig is wat het gelegenheidsduo speelt. Bijgestaan door merendeels muzikanten van Lambchop maakt het geluid weer ouderwets sfeervol

Naast deze artiesten spelen ook Chris Smither, Peter Mulvey, Los Lonely Boys en Johnny Winter op de Rhythm & Blues Night. Meer namen volgen in de komende weken.

Rhythm & Blues Night
De Rhythm & Blues Night is al jarenlang een festival met allure. Duizenden liefhebbers van blues, roots, americana en country vinden elk jaar hun weg naar De Oosterpoort om te genieten van achttien bands en muzikanten op vijf podia.

Kaartverkoop
Kaarten zijn te koop via Ticketlijn: 0900-3001250 (¤ 0,45), www.ticketservice.nl, VVV's, kassa De Oosterpoort (050 368 0 368), Free Record Shop, Plato en de overige bekende voorverkoopadressen.

Website Rythm & Blues Night

Twitter Rhythm & Blues Night