Ingezonden persbericht


Afdeling Communicatie
Hilversum, 03-05-2011

Televisie
DE BESTE ZANGERS VAN NEDERLAND
Uitzending zaterdag 7 mei
Nederland 1 - 220.25 uur

GROTE FINALE DE BESTE ZANGERS VAN NEDERLAND

Niemand is de afgelopen weken zo geroemd om haar zangkunsten als Glennis Grace. In de laatste uitzending van DE BESTE ZANGERS VAN NEDERLAND van dit seizoen, zaterdag 7 mei, mogen de overige artiesten laten zien dat zij haar repertoire kunnen vertolken. Glennis Grace staat zaterdag centraal, wie is haar beste vervanger als zij onverhoopt een optreden af moet zeggen?

Daarnaast kiezen de zangers en zangeressen de overall winnaar of winnares. Wordt het inderdaad Glennis Grace? Of toch Do die menig hart sneller deed kloppen? Of wint een van de ervaren artiesten George Baker, Peter Koelewijn of Anita Meyer? Of is Lange Frans zo opgevallen met zijn raps of Xander de Buisonjé die van elk nummer een feestje maakt? Of kiezen ze voor de sympathieke Wolter Kroes? Zaterdag weten we wie de opvolger is van de eerdere winnaars Jamai en Simon Keizer.

In DE BESTE ZANGERS VAN NEDERLAND zingen deze Nederlandse topartiesten elkaars repertoire en kiest 'de hoofdgast' zijn of haar ideale vervanger. Hij of zij bepaalt wie welk nummer zingt en beoordeelt zijn/haar muzikale collega's. Dit alles wel met een grote knipoog. Middels de 'Kop van Jut' wijst de hoofdgast de winnaar aan. Aan het eind van de reeks weten we wie de beste zanger óf zangeres van Nederland is. De artiesten vertoeven een week lang op een landgoed in Zuid-Frankrijk. We zien we niet alleen de strijd om de titel, dit jaar kan de kijker ook meegenieten van de gezelligheid en de 'strijd' achter de schermen.

Ook deze laatste uitzending is de presentatie in handen van Victor Reinier. Aan hem de uitdaging om DE BESTE ZANGERS VAN NEDERLAND in toom te houden én tot grote hoogten te brengen.

Voor meer informatie over het programma surf naar: www.tros.nl/bestezangers

Twitter mee op #bestezangers