Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 04-05-2011

MUZIEK, TONEEL, SLAVEN EN FANTASIEËN IN OPIUM RADIO

OPIUM, het kunst- en cultuurprogramma van de AVRO op radio 1 is elke zaterdag te horen van 14.30-16.30 uur en komt vanuit Koninklijk Theater Carré. Publiek is van harte welkom aan de Amstel 115-125 in Amsterdam.


· Peter Blok en Marie-Louise Stheins spelen in 'Augustus: Oklahoma'. Het internationaal spraakmakende toneelstuk van de Amerikaanse auteur Tracy Letts wordt opgevoerd door de Utrechtse Spelen in een regie van Antoine Uitdehaag. Het stuk kreeg lovende kritieken: 'Familiedrama Augustus: Oklahoma scherp en komisch'.


· Livemuziek van I Compani. De jazzband van tenorsaxofonist Bo van de Graaf viert haar 25e verjaardag met een muzikale theatertour onder de titel Mangiare! Daarin proeft u het beste uit het repertoire van de band.


· Achttien mei is de honderdste sterfdag van Gustav Mahler. Tijdens de Mahlermaand zijn in de Nederlandse concertzalen daarom veel van zijn symfonieën te horen. Koen Vergeer schreef Mahler, wat de muziek mij vertelt; waarin hij zijn persoonlijke geschiedenis verbindt aan een hoorcollege over het werk van de Oostenrijkse componist.


· De voorstelling SLAAF biedt een blik in de leefwereld van een verslaafde. Jack Wouterse neemt de bezoeker in deze monoloog van Oscar van Woensel mee naar het hart van verslaving: vol ontkenning, leugens en verlangens. SLAAF is een work in progress dat in oktober in première gaat bij het RO Theater.


· Marten de Paepe betreedt als singer-songwriter de bühne van de 80 seconden. De zanger brengt in september zijn tweede album uit waarop hij begeleidt wordt door zijn vierkoppige band. Marten werd door o.a. muziekblad Oor geprezen voor zijn 'fingerpicking gitaarspel en Jeff Buckley-achtige zang.'


· Fantasies & Impromptus is het derde album van harpiste Lavinia Meijer. De muziekvirtuoze optreden tijdens het Days and Nights festival in De Melkweg in Amsterdam. Zij werkt daarvoor samen met Philip Glass.


· En de wekelijkse bijdrage van Cornald Maas

Gastpresentatie: Jan Mom
Opiumuitzendingen zijn ook te beluisteren via opium.avro.nl.

---