Ingezonden persbericht

Rhythm & Blues Night 2011 komt met nieuwe namen

O.a. 24 Pesos, Jason Isbell & The Unit 400, Stone River Boys en Peter Case toegevoegd aan programma op 7 mei in De Oosterpoort

Op zaterdag 7 mei 2011 vindt de eenentwintigste editie van de Rhythm & Blues Night plaats in De Oosterpoort Groningen. Eerder werden al o.a. Los Lonely Boys, Johnny Winter en The Band of Heathens bekend gemaakt. Nu komen daar Jason Isbell & The Unit 400, Stone River Boys, Peter Case, 24 Pesos, Willy Vlautin, Ralph de Jongh & Crazy Hearts, These United States en King MO bij.

Jason Isbell & The Unit 400
Jason Isbell begon zijn carrière bij The Drive By Truckers. In 2007 ging hij als soloartiest verder. Door de rauwe mix van swampblues, northern soul, rock en country is de muziek van Jason Isbell even afwisselend als indrukwekkend.

Stone River Boys
The Stone River Boys ontstond uit de band die Dave Gonzalez, voormalig voorman van The Paladins, samenstelde om de promotie van de laatste cd van de Hacienda Brothers met wat optredens te promoten. The Stone River Boys zijn uitgegroeid tot een ware sensatie. Ze spelen een meer dan opwindende mix van country, soul, funk en blues.

Peter Case
Peter Case was van kinds af aan al geïnteresseerd in folk en blues. Artiesten als Mississippi John Hurt, Leadbelly en Woody Guthrie maakten diepe indruk op hem. Invloeden van deze artiesten laat hij doorschemeren in zijn eigen werk. Dat werk laat zich het best omschrijven als een amalgaam van blues, rock'n'roll, country, soul, R&B en folk.

24 Pesos
Deze bluesband uit London is een van de snelst groeiende bands in zijn scène. Met hun mix van funk, rauwe blues en een flinke dosis energie zetten ze elke keer een spetterende show neer.

Willy Vlautin
Willy Vlautin is een veelzijdig man. Met zijn internationaal doorgebroken alternatieve countryband Richmond Fontaine heeft hij negen studioalbums uitgebracht. Daarnaast schrijft hij romans en dat is niet verwonderlijk. De songs van zijn band zijn namelijk net korte verhalen met muziek erbij.

Rhythm & Blues Night
De Rhythm & Blues Night is al jarenlang een festival met allure. Duizenden liefhebbers van blues, roots, americana en country vinden elk jaar hun weg naar De Oosterpoort om te genieten van achttien bands en muzikanten op vijf podia.

Programma 2011
Johnny Winter, Band of Heathens, Los Lonely Boys, Kurt Wagner & Cortney Tidwell, Corinne West & Kelly Joe Phelps, Peter Mulvey, Chris Smither, Barrelhouse, Ralph de Jongh & Crazy Hearts, 24 Pesos, Jason Isbell & The Unit 400, Stone River Boys, King MO en Peter Case.

Meer informatie op http://www.rhythmbluesnight.nl

Verkoopinformatie

kaartverkoop via:
http://www.de-oosterpoort.nl

kassa trompsingel 27 ma t/m za van 12-18 uur (ook telefonisch).

popconcerten ook via:

http://www.ticketservice.nl »

Rhythm & Blues Night
7 mei 2011, 20:00 uur
De Oosterpoort Groningen
http://www.rhythmbluesnight.nl



Ingezonden persbericht