Provincie Antwerpen

7 mei 2011
STRAATFLIK RAPT POLITIE PLAT OP MANO MUNDO
Mano Mundo geeft hangjongeren een podium. De groep Straatflik, bekeerlingen van de straat, zingen hun urban hip hop politiesong live op Mano Mundo.

Dat een positieve aanpak van hangjongeren vruchten kan afwerpen, bewijzen ze in Boom. Daar hebben drie van die jongeren een urban-hip hop politiesong met een vette knipoog uitgebracht. Het is maar een van de vele initiatieven die de gemeente Boom naar jongeren toe neemt. Het lied werd donderdagmiddag voorgesteld op de Provinciale Technische School (PTS) in Boom.

Bisljimi Omer en Usein Kemal en Osmani Fazli zijn drie jonge Bomenaars van Joegoslavische afkomst. Ze waren in een vroeger leven niet bepaald politiefans. Maar hun contacten met Den Oogen Boom, de Boomse preventiedienst, deden hen inzien dat een jong leven meer is dan hangen alleen. Van hangjongere naar modeljongere is maar een stap, oordeelden ze. En om hun boodschap wat volume bij te zetten, componeerde Straatflik, zoals de groep zichzelf noemt, onder leiding van de straathoekwerker een urban hip hop-nummer dat ze zowaar opdroegen aan de politie. Het nummer heet "Dat is hoe het gaat."
Praktische info

wanneer:
8 mei 2011 om 13u45

waar:
De Schorre, Boom

Verantwoordelijke gedeputeerde:
Inga Verhaert, sp.a
tel. 03 240 52 54



Provincie Antwerpen