Gemeente Lelystad

Echtpaar Petiet-Luske 60 jaar getrouwd

Zaterdag 7 mei 2011

Op donderdag 5 mei zijn Henk Petiet en Annie Luske 60 jaar getrouwd. Wethouder Fackeldey heeft het jubilerende echtpaar zaterdag 7 mei gefelicteerd.

Ontmoeting

Het echtpaar heeft zich tijdens een danswedstrijd in Hotel Krasnapolsky in Amsterdam leren kennen. Ze zijn getrouwd op Bevrijdingsdag wat extra feestelijk was want alle vlaggen hingen uit. Tot 1978 hebben zij in Amsterdam gewoond. Daar de heer en mevrouw Petiet graag dichter bij hun dochter wilden wonen zijn zij naar Lelystad verhuisd. Ze hebben een zoon en een dochter, 4 kleinkinderen en 1 achterkleinkind.

Huwelijksjaren

Henk en Annie hebben bewogen en bevlogen huwelijksjaren gehad. Ze waren zeer actief op allerlei gebied. Henk begon zijn werkzame leven als stratenmaker maar wist zich op te werken tot hoofdopzichter. Zijn laatste functie was sectiechef Amsterdam Zuidoost, infrastructuur.

In zijn vrije tijd was hij zeer actief. Hij was vanaf zijn dertigste fanatiek E.H.B.O.'er en bloeddonor. Vanaf 1984 is hij lid van de ANBO waarvan vele jaren bestuurslid. Hij organiseert regelmatig reizen in binnen- en buitenland voor de ANBO-leden en verzorgt klaverjasmiddagen, bingoavonden en bewonersvergaderingen. Ook is hij jaren lid geweest van de ABVO-KABO. Waarvan hij later kaderlid werd. Voor het vele vrijwilligerswerk van Henk en de jarenlange inzet voor diverse verenigingen heeft hij in 2001 een Koninklijke onderscheiding ontvangen.

Naast al deze bezigheden hebben Henk en Annie bij diverse dansscholen gedanst. Verder had Annie als hobby kleren maken en sjoelen. Tot vier jaar geleden stond zij iedere woensdagmiddag in de keuken van de Uiterton om voor de klaverjasvereniging van de ANBO de hapjes en de drankjes te verzorgen.

De gezondheid van Henk (89) gaat helaas achteruit. Hij woont in het Laarhof. Annie (86) woont nog op de Neringweg.
Ja