Winnaar Lotto Weekend Miljonairs schenkt bedrag aan goed doel

Persbericht van De Lotto

Rijswijk, 7 mei 2011 - Tijdens de negende aflevering van het SBS 6-programma Lotto Weekend Miljonairs op 7 mei, heeft presentator Jeroen van der Boom de 49-jarige Alex Bakker uit Alkmaar gelukkig gemaakt met 50.000 euro. De man reageerde verheugd: "Dit geld komt zeker goed terecht." De gelukkige winnaar speelde voor een vakantie met zijn familie en een extra bedrag dat hij graag aan de weeskinderen in Sri Lanka wil schenken.

"50.000 euro! Dat is een hoop geld. Ik steun al heel wat jaartjes weeskinderen in Sri Lanka en een vriend van mij woont daar ook. Een deel van het gewonnen bedrag wil ik graag aan dit goede doel schenken. Het geld komt zeker goed terecht," aldus de heer Bakker.

Niet alleen Alex Bakker streed vanavond voor het miljoen in Lotto Weekend Miljonairs. Ook Mirella Hutters uit Soesterberg streed voor een mooi bedrag. Zij speelt volgende week verder.

Lotto Weekend Miljonairs
Lotto Weekend Miljonairs is de wekelijkse spelshow van SBS 6 op zaterdagavond om 22.00 uur. Jeroen van der Boom is de presentator van het programma waarbij de kandidaat die 12 vragen goed beantwoordt, de hoofdprijs van een miljoen euro wint. Nieuw is dat de kandidaat die in de stoel plaatsneemt zijn eigen levenservaring gebruikt om het prijzengeld in de wacht te slepen. Het publiek in de zaal bestaat alleen nog maar uit Lottospelers en zij gaan allemaal gegarandeerd met een prijs naar huis.

Iedereen wint met Lotto
Niet alleen spelers van Lotto winnen met Lotto, maar ook goede doelen winnen. Lotto is een onderdeel van De Lotto en alle opbrengsten komen na aftrek van het prijzengeld, ten gunste van goede doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. Sinds de oprichting van Stichting De Lotto in 1961 is er meer dan 1,3 miljard euro naar de Nederlandse sport gegaan via NOC NSF. Naast de topsport profiteren ook de breedtesport en talentontwikkeling van een grote jaarlijkse bijdrage. Aan overige goede doelen waaronder het Oranjefonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en de KWF Kankerbestrijding is sinds de oprichting zo'n 500 miljoen euro afgedragen.

*




Razende Robot Reporter