Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

SUSA Hoofdsponsor Batavierenrace

Nijmegen/Enschede, 14 maart 2011 - De Batavierenrace heeft in SUSA studenten uitzendbureau een nieuwe hoofdsponsor gevonden. SUSA en de Batavierenrace hebben al een lange geschiedenis samen, aangezien SUSA zich de voorgaande drie edities al had verbonden aan de Universiteitscompetitie, het topsport onderdeel van de Batavierenrace. De 39e editie van de Batavierenrace, 's werelds grootste estafetteloop, vind plaats op 7 mei 2011.

Hoofdsponsor
Op 18 februari is in Utrecht vastgelegd dat SUSA de komende drie jaar hoofdsponsor van de Batavierenrace zal zijn. SUSA was reeds verbonden aan de Batavierenrace als sponsor van de Universiteitscompetitie. Deze relatie werd door zowel de Batavierenrace als door SUSA zeer gewaardeerd en bood een goed vertrouwen om een nog intensere samenwerking aan te gaan in de vorm van een hoofdsponsorschap. SUSA is een studentenuitzendbureau dat zich voornamelijk richt op de actieve en sportieve student. Een fitte student is immers ook een gezonde werknemer en uitzendkracht. Zij hebben daarbij in de Batavierenrace de ideale partner, met bijna achtduizend lopende studenten en in totaal vijftienduizend bezoekers op het Batavierenfeest. De verwachting is dat dit de basis is voor een lange samenwerking.

Tweemans team
Twee neven uit Barneveld, studerend in Amsterdam en Utrecht hebben dit jaar contact gezocht met de organisatie met de vraag of zij met zijn tweeën de hele race mogen lopen. In overleg is besloten dat het tweemans team bij wijze van hoge uitzondering mee kan lopen onder de voorwaarden dat zij de reguliere wisselpunten en herstarts aanhouden. Beide lopers zullen de hele race over 177 km afleggen, wat betekent dat zij bijna negentig kilometer per persoon lopen, ook zullen ze de ander te fiets begeleiden tijdens het lopen, wat betekent dat zij ieder ook nog eens 88.5 km fietsen. Een prestatie van formaat.

Internationaal
Dit jaar zullen er maar liefst vijftien internationale teams mee lopen aan de Batavierenrace. Deze toegenomen internationale interesse in de Batavierenrace komt voornamelijk uit Slovenië, dat met vijf teams aanwezig zal zijn tijdens de race. Ook komen er teams uit Duitsland, Engeland en Noorwegen. De overige internationale teams bestaan uit internationale studenten met verschillende nationaliteiten. De organisatie probeert de deelname van internationale teams te promoten door ze een speciaal programma aan te bieden, met onder andere een internationale dag met een rondleiding over de campus van de Radboud Universiteit en door het historisch centrum van Nijmegen.

Batavierenrace
Op 7 mei 2011 zal voor de 39e keer het startschot klinken van 's werelds grootste estafetteloop, de Batavierenrace. Ieder jaar rennen bijna achtduizend sportieve studenten vanaf het Universitair Sportcentrum in Nijmegen via Duitsland, de Achterhoek en het centrum van Enschede naar de campus van de Universiteit Twente in Enschede. De totale lengte van het parcours bedraagt 177 kilometer, een afstand die door de snelste ploegen in minder dan elf uur wordt afgelegd. De Batavierenrace telt vijfentwintig etappes die door teams van vijfentwintig studenten worden afgelegd. Met bijna achtduizend deelnemers is de Batavierenrace de grootste in zijn soort. De race wordt georganiseerd voor en door studenten en bestaat al sinds 1973. Na afloop van de race vindt op de campus van Universiteit Twente het grootste studentenfeest van de Benelux plaats, waar ongeveer vijftienduizend bezoekers op afkomen.