Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Groningen, 18 april 2011

MEI IS ANNIE M.G. SCHMIDT-MAAND IN FORUMIMAGES

Op 20 mei 2011 is het precies honderd jaar geleden dat Annie M.G. Schmidt werd geboren. Voor ForumImages de gelegenheid om het kinderfilmseizoen af te sluiten met een aantal kinderfilmkrakers gebaseerd op boeken van Nederlands bekendste kinderboekenschrijfster. In de maand mei kun je genieten van de avonturen van Pluk, Minoes, Otje en Abeltje.

PLUK VAN DE PETTEFLET (4+)

Ben Sombogaart, Pieter van Rijn, Nederland 2004, 91 minuten, Nederlands gesproken

ZA 7 MEI, ZO 8 MEI, WO 11 MEI, 14.00 UUR

Op een dag komt Pluk bij de Petteflet aanrijden in zijn rode kraanwagentje. Hij gaat wonen in het torenkamertje waar hij Zaza de kakkerlak ontmoet. Samen met Dollie de Duif, meneer Pen, Aagje, de Stampertjes en nog veel meer figuren beleeft Pluk allerlei avonturen.

MINOES (6+)

Vincent Bal, Nederland 2001, 92 minuten, Nederlands gesproken

ZA 14 MEI, ZO 15 MEI, WO 18 MEI, 14.00 UUR

Minoes de poes is ineens veranderd in een mens. Maar laat haar uiterlijk je niet voor de gek houden, want ze gedraagt zich nog als een echte kat: ze spint, blaast en ze geeft kopjes. Minoes woont bij meneer Tibbe, een journalist die nooit echt iets nieuws schrijft omdat hij te verlegen is. Daarom helpt Minoes hem echte, spannende nieuwtjes te vinden met behulp van de kattenpersdienst.

OTJE (5+)

Simone van Dusseldorp, Joram Lürsen, Nederland 1998, 75 minuten, Nederlands gesproken

ZA 21 MEI, ZO 22 MEI, WO 25 MEI, 14.00 UUR

Otje woont samen met haar vader, de onstuimige kok Tos, in hotel de Koperwiek. Otje is een echte dondersteen en een bijzondere meid; ze kan namelijk met dieren praten. Wanneer Tos ontslagen wordt bij de Koperwiek gaan ze op zoek naar nieuw werk en een nieuw onderkomen. Ze worden bij dit avontuur geholpen door verschillende dieren.

ABELTJE (7+)

Ben Sombogaart, Nederland 1998, 110 minuten, Nederlands gesproken

ZA 28 MEI, ZO 29 MEI, WO 1 JUN, 14.00 UUR

Abeltje droomt over het indrukken van het groene knopje in de lift van het warenhuis waar hij werkt. Wanneer hij zijn nieuwsgierigheid niet langer kan bedwingen, wordt hij samen met de mensen in de lift gelanceerd door het dak van het warenhuis zonder te weten waar ze terecht zullen komen.