Ingezonden persbericht


PERSBERICHT (donderdag 21 april 2011)

DERTIENDE LEIDSE DRAAIORGELDAG OP 7 MEI

LEIDEN - Op zaterdag 7 mei vindt tussen 10.00 uur en 17.00 uur de dertiende editie van de Leidse Draaiorgeldag plaats in de Hooglandse Kerk. Op die dag zullen zoveel mogelijk draaiorgels hun geluid laten horen. Bovendien zullen diverse artiesten optreden. De toegang is gratis.

Tijdens de Leidse Draaiorgeldag wordt ernaar gestreefd om zo veel mogelijk draaiorgels, van groot tot klein, in omgeving van de Hooglandse Kerk op te stellen. Daarmee wil de organisatie de verscheidenheid aan draaiorgels tonen die nog in Nederland aanwezig is. Boodschap van de dag: zuinig zijn op dit erfgoed. De toegang voor het evenement is gratis.

Naast het feit dat de Leidse Draaiorgels te horen zijn, treden er ook artiesten op die meezingen en soleren bij het draaiorgel. De Leidse Draaiorgeldag is bovendien de opening van het toeristenseizoen van de Hooglandse Kerk. De kerk is tijdens de Leidse Draaiorgeldag geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

De draaiorgeldag kwam al een keer in het Guinness Book of Records terecht. In 2008 kwamen 82 orgels bij elkaar. Dit record is nog steeds niet gebroken.

Meer informatie vindt u op www.draaiorgeldag.nl
De Leidse Draaiorgeldag wordt bedacht en uitgevoerd door het Leidse evenementenbureau ProKwadraat. ----------------------------------------------