Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
26 april 2011

7 mei: Moederwandeling en Moederfair in Koudum
Gesponsord wandelen voor een moederhuis in Zambia

Verloskundigepraktijk Rûnom organiseert samen met de Stichting Bouwen met Bouma's, Kraamzorgorganisatie KraamZus en Partner in Events een moederwandeling op 7 mei aanstaande in Koudum. Deze sponsorwandeling is bedoeld voor zwangere vrouwen, hun partners en andere belangstellenden. De opbrengst gaat geheel naar het goede doel: een te bouwen moederhuis in Kaoma, Zambia.

Voorafgaand aan de moederwandeling start om 14.00 uur een Moederfair met verschillende kramen en workshops. Je kunt je buik laten beschilderen, er is een fotografe aanwezig en Basile Maneka brengt Afrika dichtbij met zijn djembémuziek. Om 15.30 uur geeft verloskundige Beatrijs Smulders het startsein voor de wandeling van 5 km. Na afloop is er tijd voor het signeren van haar boeken.

Doe mee!

Deelname aan de moederwandeling kost ¤ 7,50. Je kunt je ter plekke innschrijven, maar ook alvast via de website www.moederwandeling.nl. De wandeling is bedoeld voor zwangere vrouwen, partners en belangstellenden. Laat je door vrienden, familie, buren collega's of werkgever sponsoren! De sponsorkaart is te downloaden vanaf de website. De wandeling is kinderwagenproof. Locatie Moederfair en start is De Klink, Ds. L. Tinholtstraat 1, Koudum.

Over het moederhuis
Een moederhuis is een onderdak voor vrouwen die bijna gaan bevallen. Deze vrouwen hoeven dan niet tijdens de bevalling nog naar het ziekenhuis te lopen, zoals dat meestal het geval is. Ria van Wier-Bouma, secretaris van de Stichting Bouwen met Bouma's vertelt: 'In Zambia is de moeder- kindsterfte erg hoog. Met de bouw van een moederhuis willen we een positieve bijdrage leveren aan de kansen van moeder en kind.'
---