Ingezonden persbericht


CNN PRESENTS: EEN LARRY KING SPECIAL

UNTHINKABLE: THE ALZHEIMER'S EPIDEMIC

Het wordt ook wel dé ziekte van de 21e eeuw genoemd: zo'n 5,4 miljoen mensen hebbende ziekte van Alzheimer. Het is de zesde doodsoorzaak in de Verenigde Staten, maar veel Amerikanen weten nog niet veel over deze ziekte. Deze special staat geheel in het teken van de ziekte van Alzheimer en de race om effectieve behandelingen te ontwikkelen en indien mogelijk genezing.

Presentator Larry King praat met mensen die geraakt zijn door de ziekte van Alzheimer en spreekt onder andere met voormalig First Lady Laura Bush, Maria Shriver, de acteurs Seth Rogen en David Hyde Pierce, TV gastvrouw Leeza Gibbons, topvoetballer Terrell Owens en de zoon van voormalig President Ronald Reagan, Ron Reagan, Jr. Neurochirurg en CNN Chief Medical Correspondent Dr. Sanjay Gupta legt uit wat Alzheimer is en hoe de ziekte het menselijk brein aantast.

Larry bezoekt het gespecialiseerde en supermoderne Lou Ruvo Center for Brain Health at the Cleveland Clinic in Las Vegas om te zien hoe de dokters hun patiënten daar behandelen en wat mensen kunnen doen om hun risico's op Alzheimer zoveel mogelijk te beperken. King krijgt een hersenscan waaruit zal blijken of hij een potentiële Alzheimer patiënt is, en zal de resultaten delen met het publiek.

Meer informatie over de documentaire is te vinden op: http://on.cnn.com/ejuefd

Het programma: CNN Presents: A Larry King Special - Unthinkable: the Alzheimer's Epidemic duurt een uur en wordt uitgezonden op: Zaterdag 7 mei om 13.00 uur

CNN
CNN International is de wereldwijde 24-uurs nieuwszender die naast internationaal en Europees nieuws ook uitgebreid bericht over het zakenleven, lifestyle, sport en entertainment. CNN biedt het nieuws aan via televisie, satelliet, internet en mobiele telefoons/handhelds. CNN is beschikbaar op alle continenten in 200 landen en in zeven verschillende talen.


---

Noot voor de redactie (