Ingezonden persbericht


Kunsthuis SYB | bijeenkomst De Stille Revolutie, Rory Pilgrim

nu

06 april 2011 t/m 17 mei 2011

DE STILLE REVOLUTIE

Rory Pilgrim

Bibliotheek met kop thee en filmvertoning:
zaterdag 7 mei van 13:00 - 18:00 uur in SYB

Bijeenkomst DE STILLE REVOLUTIE:
zondag 8 mei 15:00 uur Sparjeburd Openluchttheater Gesprek tussen Rory Pilgrim en Remco Torenbosch:
zondag 8 mei 17:00 uur in SYB

VERVOER NAAR SPARJEBURD VANUIT SYB OM 14:45 UUR
reserveren via: 0512-382376 / 0624483749 / rorypilgrim@hotmail.com

Op zondag 8 mei organiseert kunstenaar Rory Pilgrim een bijeenkomst op een speciale locatie buiten het dorp Beetsterzwaag. Pilgrim nodigt de inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden uit voor een moment van woord, muziek en stilte, waarbij dorpsbewoners van verschillende generaties delen hoe zij veranderingen ervaren.

De kunstenaar bereidde de bijeenkomst in de afgelopen weken voor vanuit Kunsthuis SYB, dat hij transformeerde tot een bibliotheek met boeken, films en audio over maatschappelijke verandering, revolutie en eenheid. Met de bijeenkomst hoopt Pilgrim woorden om te zetten in actie. Als een prelude op de dag wordt er op zaterdag 7 mei een film getoond over Louwrien Wijers' mentale sculptuur uit 1990, getiteld 'Art meets science and spirituality in a changing economy'.

Ook al lijkt Beetsterzwaag ver weg van overheidsgebouwen en grote pleinen in hoofdsteden, toch is het de plaats waar in 2007 in het geheim plannen werden gesmeed voor een nieuwe regering. 'De Stille Revolutie' nodigt zowel inwoners van het dorp als mensen van daarbuiten uit om samen te komen op deze speciale plek en verandering te overwegen.

naar projectpagina »

Kunsthuis SYB | gathering The Quiet Revolution, Rory Pilgrim