Gemeente Breda

Werkzaamheden aan het spoor

Op zaterdag 7 en zondag 8 mei werkt ProRail aan het spoor tussen Breda en Tilburg. Dit betekent dat er vanuit het station Breda in de richting Tilburg geen treinen rijden. NS zet daarom bussen in. Overdag stoppen de bussen aan de noordkant van het station op de parkeerplaats aan het Speelhuisplein. De planning is dat er maximaal vier bussen tegelijk opgesteld staan. Ook zal het nachtnet tussen Breda en Tilburgvervangen worden door bussen.Deze bussen stoppen aan de zuidzijde van het station.

Wat gaat er gebeuren

Vanwege groot onderhoud aan het spoor tussen de stations Breda en Tilburg stelt ProRail op zaterdag 7 mei vanaf 17:00 uur de spoorlijn Breda - Tilburg buiten dienst. Deze buitendienststelling is van zaterdag 17.00 uur tot maandag 05.00 uur. Dit betekent dat er vanuit station Breda in de richting Tilburg geen treinen rijden. NS zorgt voor vervangend vervoer per bus.

Voorafgaand aan deze dag wordt op dinsdag 3 mei de vooraankondiging geplaatst waarop te lezen is dat er op een deel van de parkeerplaats niet mag worden geparkeerd op zaterdag 7 (vanaf 16:00 uur) en zondag 8 mei. Woensdagochtend 4 mei (tussen 5.00 en 6.00 uur) worden dranghekken geplaatst en wordt de poort geopend. Dit gebeurt zo vroeg omdat er later op de dag auto's geparkeerd staan waardoor de hekken niet kunnen worden gezet. Maandag 9 mei wordt alles opgeruimd.

Parkeerterrein Speelhuisplein

Om het aantal bussen aan de noordkant op een goede en veilige wijze in te kunnen zetten, wordt een deel van het parkeerterrein aan het Speelhuisplein gebruikt.

Om de parkeeroverlast in de omgeving zo klein mogelijk te houden, wordt dit parkeerterrein zo kort mogelijk in gebruik genomen door bussen. Op zaterdag 7 mei kunnen automobilisten tot 15.30 uur gebruik maken van het parkeerterrein.

Bij de ingang van het terrein is zaterdag overdag een verkeersregelaar aanwezig om automobilisten te wijzen op het beperkte gebruik van het terrein.

Vanaf zaterdag 16.30 uur zijn er een buscoördinator en NS personeel aanwezig om een en ander te begeleiden en bij te sturen. Indien er na 15:30 uur nog auto's op het parkeerterrein staan, zullen deze op kosten van de eigenaar worden weggesleept.

Vervangend busvervoer

NS zet snel- en stopbussen in. De stopbussen stoppen op alle stations tussen Breda en Tilburg en de snelbussen rijden direct naar Tilburg en vice versa . Zowel de snel- als de stopbussen vertrekken per half uur.

Zaterdag 7 mei

De eerste bus vertrekt om 16:55 uur, de eerste bus uit Tilburg komt aan om 17:32 uur;

de laatste bus vertrekt om 23:55, de laatste bus uit Tilburg komt aan om 01.37 uur.

Zondag 8 mei

De eerste bus vertrekt om 07:16 uur, de eerste bus uit Tilburg komt aan om 08:35 uur;

de laatste bus vertrekt om 23:55, de laatste bus uit Tilburg komt aan om 01.37 uur.

De bussen staan aan de noordkant van het station op het parkeerterrein aan de Speelhuislaan.

Vervangend busvervoer NachtNet op het Stationsplein

In de nacht van zaterdag op zondag vertrekken de nachtbussen vanaf de voorzijde van het station. Deze bussen worden ingezet op de busstrook direct voor de ingang van het station op het Stationsplein.

Vertrek: de eerste bussen vertrekken om 00.45 uur naar Tilburg, de laatste om 04.47 uur.

Aankomst: de eerste bussen uit Tilburg komen aan om 01.40 uur, de laatste om 04.40 uur.

Er vertrekken twee bussen per half uur.

Wat betekent dit voor u

NS heeft afspraken gemaakt met de busbedrijven dat er zo min mogelijk geluidsoverlast zal zijn voor de bewoners aan de Speelhuislaan en omgeving. Dit houdt in dat de buschauffeurs de opdracht krijgen om de motor uit te zetten als ze bij de halte staan als dat mogelijk is. Om de airco of de kachel in de bus goed te laten werken, moet de motor toch af en toe draaien. Hierdoor is het mogelijk dat bussen toch enige hinder opleveren. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Meer werkzaamheden

De komende tijd wordt er nog meer aan het spoor gewerkt. In het weekend van 4 en 5 juni wordt er gewerkt tussen Gilze Rijen en Tilburg en in het weekend van 25 en 26 juni wordt er gewerkt tussen Breda en Roosendaal. U krijgt voorafgaand aan deze werkzaamheden bericht hierover.

Informatie

Voor dringendeklachten of meldingen van overlast naar aanleiding van het vervangend busvervoer tijdens het weekend, kunt u buiten kantooruren bellen met het alarmnummer van de Gemeente Breda (076) 520 52 06. Dit nummer is 24 uur per dag bereikbaar.

Met vragen en meldingen die kunnen wachten tot na het weekend kunt u terecht bij het Servicepunt van de gemeente. Het Servicepunt is op werkdagen van 08.00 tot 16.30 uur bereikbaar onder nummer 14 076.