Gemeente Nijmegen

Persbericht , Nijmegen 3 mei 2011

Try-out 'Mariken de Rockopera' en Archeologisch Vragen(V)uur Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

Try-out 'Mariken de Rockopera'
Een gratis voorproefje van 'Mariken de Rockopera' klinkt op zaterdag 7 mei op het Mariënburg, vlakbij het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis. Om 14.00 en om 15.00 uur licht popkoor Popolo uit Nijmegen een tipje van de sluier op van hun muziektheatershow die op zaterdag 11 juni te zien is in de Nijmeegse Stadsschouwburg.

In hedendaagse pop- en rocknummers zingt het koor het verhaal van goed en kwaad, verleiden en verleid worden. Het thema van de voorstelling is van alle tijden; de muziek spreekt tot jong en oud. 'Mariken de Rockopera' zal de geschiedenisboeken ingaan als een modern muzikaal eerbetoon aan Nijmeegs bekendste meisje!

Popkoor Popolo (opgericht in 1988) bestaat uit ongeveer 35 leden en brengt meerstemmige arrangementen van bekende en minder bekende pop- en rocknummers. De begeleiding is in handen van dirigent Ruben Smits. Popkoor Popolo wordt als altijd op piano begeleid door Marianne Heins en voor deze gelegenheid ook door Little Big Thing, een pop- en rock- coverband uit Oss. Kijk voor meer informatie over 'Mariken de Rockopera' en het bestellen van kaarten op www.marikenderockopera.nl en op www.keizerkarelpodia.nl

De try-out behoort tot de activiteiten bij de tentoonstelling 'Mariken. Een duivels drama in middeleeuws Nijmegen' in het Huis (t/m 28 augustus 2011). Voor kinderen is er een speurtocht verkrijgbaar bij de balie.

Archeologisch Vragen( V)uur

Waarom zijn archeologen dol op beerputten? Hebt u thuis een oud voorwerp waarvan u geen idee hebt wat het is? Wilt u weten hoe groot het Tiende Legioen was? Deze en andere vragen kunt u stellen tijdens het eerste Archeologisch Vragen(V)uur in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis.

Datum: woensdag 11 mei, tussen 15.00 tot 16.00 uur. Een archeoloog beantwoordt alle vragen, en laat vondsten, foto's en kaarten zien.

Jong en oud zijn welkom. Entree gratis.

Het volgende Archeologisch Vragen(V)uur vindt plaats op 8 juni en op 6 juli tussen 15.00 en 16.00 uur.

Bezoek/ informatie:

Huis van de Nijmeegse Geschiedenis (Mariënburgkapel), Mariënburg 26, Nijmegen. www.huisvandenijmeegsegeschiedenis.nl

Open: dinsdag t/m zaterdag 11-17 uur, koopzondag: 12-17 uur. Entree gratis.

Einde persbericht
---