Paul van Splunteren gaat opnieuw Europese uitdaging aan

EINDHOVEN (5 mei 2011) - Komend weekeinde gaat op het Autodromo Internacional do Algarve, prachtig gelegen in de heuvels nabij Portimao aan de Portugese zuidkust, het nieuwe seizoen van het FIA Europees GT3-kampioenschap van start. Coureur Paul van Splunteren, eigenaar van Porsche Centrum Eindhoven en de daaraan gelieerde autosportdivisie GT3.NL, gaat opnieuw de uitdaging aan in dit sterk bezette kampioenschap. Evenals vorig jaar bestuurt Van Splunteren een Porsche 911 GT3-R van het gerenommeerde Belgische team Prospeed Competition, waarmee hij vorig jaar de kampioenstitel in het teamklassement behaalde. De NEC-Porsche komt dan ook aan de start met het felbegeerde startnummer 1 op de portieren. Van Splunteren rijdt dit jaar met een nieuwe teamgenoot, het jonge Belgische talent Maxime Soulet. "Ik ben uitstekend voorbereid en ik heb er erg veel zin in", zegt Van Splunteren aan de vooravond van het nieuwe seizoen.

"Vorig jaar waren we met name in de tweede helft van het seizoen heel sterk, waarmee we uiteindelijk ook de titel bij de teams hebben gewonnen", zegt Paul van Splunteren. "Dat we met het startnummer 1 rijden, schept natuurlijk hooggespannen verwachtingen. De voorbereiding op het nieuwe seizoen was goed, we hebben heel veel getest en van alles en nog wat gesimuleerd, dus we zijn er zeker klaar voor." Toch is er sprake van een onzekere factor, zo legt de Nederlandse coureur uit: "We weten nog niet waar onze Porsche ten opzichte van de concurrentie staat als gevolg van de 'balance of performance', die voor de auto's in de GT3-klasse in opdracht van de mondiale autosportfederatie FIA is uitgevoerd. Als je kijkt naar de resultaten in de Duitse ADAC GT-serie, die met Pasen de eerste wedstrijden hadden, dan zaten de Porsches niet voorin het veld. Het is dus spannend om te zien hoe dat in het Europees kampioenschap wordt."

Van Splunteren verwacht een flinke concurrentie: "Er zijn sterke nieuwe auto's in het veld: de Ferrari 458 en de Mercedes-Benz SLS AMG, maar ook de Audi en de BMW zijn heel sterk. Tussen dat geweld zullen wij ons staande moeten houden." In totaal staan er voor dit seizoen zes evenementen met elk twee races van een uur op het programma. Na de seizoensstart in Portugal volgen de wedstrijden op het circuit van Silverstone (4 en 5 juni), Navarra (2 en 3 juli), Paul Ricard (16 en 17 juli), de Smolenskring (20 en 21 augustus) en de Europese finale, die op 15 en 16 oktober plaatsvindt op Circuit Park Zandvoort. "De Smolenskring is voor iedereen nieuw, racen in Rusland is natuurlijk iets speciaals", zegt Van Splunteren. "Voor onze sponsor NEC is Rusland een belangrijke markt, dus dat maakt deze race erg interessant. En dan kijken we natuurlijk in het bijzonder uit naar de wedstrijden op Zandvoort, waar we niet alleen met het FIA Europees GT3-kampioenschap, maar ook met ons Team HTC Porsch e Eindhoven in het HTC Dutch GT4 Championship uitkomen."

De wedstrijden van het FIA Europees GT3-kampioenschap zijn ondermeer te volgen via een live-stream op de website www.gt3europe.com