Expositie Marlies Giepmans-Roubroeks en Regina Giepmans-Homminga


VOERENDAAL, 20110507 -- Van mei tot en met augustus kleden Marlies en Regina Giepmans de showroom van Eurlings Interieurs in Voerendaal sfeervol aan met schilderijen en kunstzinnige vormen in keramiek.

De kunstenares Marlies Giepmans-Roubroeks signeert haar werk met Maril. Zij groeide op tussen verf, linnen en penselen doordat haar vader kerk- en kunstschilder was. Bezig zijn met kunst was voor haar dus heel normaal. Marlies is autodidact en heeft na een lange zoektocht, via zijde beschilderen, olieverf en aquarellen, de voor haar meest geschikte verf gevonden. Omdat zij graag snel werkt, nadat de structuur is gedroogd die op doek en paneel gemodelleerd wordt, is het acrylverf geworden.

Haar doeken of panelen zijn abstract met vaak toch herkenbare structuren en vormen. Iedereen interpreteert ze voor zichzelf natuurlijk anders, maar voor de kunstenares komen ze tijdens het werken telkens weer verrassend tevoorschijn. Soms kunnen het felle kleuren zijn, maar favoriet zijn de verschillende wittinten, Limestone. Ze nodigen uit tot herhaald kijken en de eigen verbeelding laten spreken, daarbij komen diverse vormen tevoorschijn.  Bij avond en dan van onder belicht, zullen ze absoluut anders tonen dan overdag. Amazing.


Ook haar in Terwinselen woonachtige schoondichter Regina Giepmans is creatief. Zij volgde gedurende 4 jaar de cursus boetseren aan de vrije academie ZOM in Kerkrade. De kunstenaars Maria Stams, Yvonne Drummen en Toine  Dekkers doceerden daar. Enthousiast gemaakt door deze professionals volgt zij sinds dit jaar de opleiding keramiek aan de kunstacademie te Maasmechelen. Regina’s specialiteit is keramiek en zij laat zich inspireren door de mens.


Bij de opening van de expositie op zondag 15 mei van 13-17.00 uur zullen de kunstenaressen aanwezig zijn om hun werk toe te lichten.

In de showroom van Eurlings Interieurs met tijdloos klassieke en moderne meubelen, gordijnstoffen, tapijten en zonwering is te zien hoe kunst in het interieur toegepast kan worden.


Reguliere openingstijden:


Dinsdag  t/m vrijdag 10.00-18.00 uur                
Zaterdag 10.00-17.00 uur

Het is ook mogelijk om buiten de normale openingstijden de showroom op afspraak te bezoeken.

Opening expositie: zondag 15 mei 13.00-17.00 uur.

 

Eurlings Interieurs BV                                               

Valkenburgerweg 43     
6367 GT Voerendaal                                       

+31-(0)45-5751212                                               

info@eurlingsinterieurs.nl                                        
www.eurlingsinterieurs.nl

www.MARIL.exto.nl
http://kunstkringparkstad.moa-art.com/page1/index.php?DOC_INST=10



Desgewenst is er meer digitaal fotomateriaal beschikbaar, neemt u dan contact met ons op.