RTL Group

Oplichter Neal gooit charmes opnieuw in de strijd in 'White Collar'

De charmante oplichter Neal Caffrey keert terug bij RTL 5 in een nieuw seizoen van de Amerikaanse misdaadserie White Collar. Vanaf zondag 8 mei helpt hij de FBI opnieuw met het opsporen van criminelen. In het eerste seizoen begon Neal de samenwerking met FBI-agent Peter Burke in ruil voor strafvermindering. Een deal die goed uitpakte, aangezien de listige Neal alles van oplichterij weet. Samen wist het opmerkelijke duo meerdere zaken op te lossen. Zijn beperkte vrijheid gebruikte Neal onder meer om op zoek te gaan naar zijn ex-vriendin Kate. In de laatste aflevering was te zien dat Kate voor Neals ogen om het leven kwam nadat haar vliegtuig explodeerde. Het vliegtuig waar Neal ook in had moeten zitten.

Na Kates dood pakt Neal de draad weer op. In het tweede seizoen gaan Peter en hij onverminderd door met hun strijd tegen de criminaliteit. Zo moeten ze in de eerste aflevering een serie bankovervallen oplossen die wordt gepleegd door een misdadiger die zich The Architect noemt. Daarnaast heeft Neal een nieuw doel in zijn leven: wraak nemen op degene die verantwoordelijk is voor de dood van Kate.

In het nieuwe seizoen is naast Neal (Matt Bomer) en Peter (Tim DeKay) ook weer een rol weggelegd voor Tiffani Thiessen als Peters vrouw Elizabeth. Ook is Willie Garson wederom te zien als Mozzie, Neals goede vriend en partner in crime.

Uitzending RTL 5: vanaf zondag 8 mei wekelijks tussen 22.30 en 23.25 uur.

---

Noot aan de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marije Onderwaater, RTL Nederland Communicatie, via tel: 035 - 6718406 of marije.onderwaater@rtl.nl. Fotomateriaal kunt u downloaden via www.rtlbeeldbank.nl of opvragen via fotoaanvraag@rtl.nl.