Gemeente Voorschoten

scholtes-janssens

8 mei pianoconcert Scholtes-Janssens

Middagconcert in verzorgingshuis Adegeest
Zondag 8 mei 2011, aanvang 14.30 uur
Zaal open vanaf 14.00 uur - entreeprijs EUR 5,00 (bewoners EUR 2,50)

Meest belovende pianoduo

Lestari Scholtes (1984) en Gwylim Janssens (1985) vormen sinds 2003 een pianoduo. Vandaag de dag worden zij erkend als één van de meest belovende pianoduo's van hun generatie. Beiden studeerden in de Jong Talent Klas van het Brabants Conservatorium bij Ton Demmers.

Lestari volgde haar Bachelor- en Masteropleiding aan het Conservatorium van Amsterdam bij Jan Wijn; Gwylim rondde in 2008 zijn Bachelorfase af aan het Fontys Conservatorium bij Ton Demmers en volgt momenteel zijn Masteropleiding aan het Codarts Conservatorium bij Bart van de Roer.

Hun debuut in Carnegie Hall in mei 2009 werd geprezen als `het hadden net zo goed 25 of 30 vingers kunnen zijn, zo groots en samengesmolten was hun klank. Subliem duo in topvorm'.

Het duo staat bekend om hun betoverende klank, zeer hoogstaande technische behendigheid en hun intense en energieke optredens. Dit heeft hen concerten in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Denemarken, Polen, Italië, San Marino, Israël, Chili, Bolivia en de Verenigde Staten opgeleverd. Hun concerten zijn zowel in het binnen- als buitenland uitgezonden op televisie en radio. Ook traden zij op met het Brabants Orkest en het Israel Symphony Orchestra.

Prijzen

In mei 2010 won het Pianoduo Scholtes-Janssens de Vriendenkrans van het Concertgebouw in het prestigieuze Vriendenkrans Concours/Het Debuut 2008-2010. Hierbij werden zij uitgeroepen tot Radio4 Talent van het Jaar 2010. De finale, live uitgezonden op Radio4, volgde na een succesvolle tournee in de serie 'Het Debuut' langs alle grote zalen van Nederland.

Bij de voorrondes van dit concours in najaar 2008, wonnen zij eerder al de Radio4 Studiebeurs. In 2010 won het duo tevens het Concours Musical de France in Parijs in de hoogste categorie, de 3e prijs bij de IVth International Piano Competition of the Republic of San Marino "Allegro Vivo" en de 2e prijs bij de 14e Torneo Internazionale di Musica in Verona. Het Pianoduo Scholtes-Janssens won eerder vele andere prijzen waaronder de Ravel Award tijdens IBLA Grand Prize International Music Competition 2008 te Sicilië, de Special Prize of the Music Academy Bialystok tijdens de Fourth International Piano Duo Competition 2008 in Polen, de Sarah Lahat Duo Prize voor het beste pianoduo tijdens de Tel-Hai International Piano Master Classes 2007 in Israel en de eerste prijs op het Prinses Christina Concours 2003 en 2004. In mei 2009 heeft het duo alle prijzen tijdens het Internationale Kamermuziek Concours Almere 2009 gewonnen.


* 8 mei 2011