RTL Group

No mercy tijdens liveshows 'The Ultimate Dance Battle'

De eerste liveshow van The Ultimate Dance Battle aanstaande zondag belooft een zinderend spektakel te worden en brengt anderhalf uur dans in de puurste zin van het woord. Voor choreografen Laurent (jazz), Isabelle (modern), Shaker (hiphop), Rinus (ballet) en Koen & Roemjana (latin/ballroom) en hun dancecrews breekt het moment van de waarheid aan. Voor het eerst is het battle-time voor een live-publiek waarbij no mercy de stelregel is. De vijfentwintig dansers zorgen zondagavond gezamenlijk voor een spectaculaire opening. Daarna werkt ieder team, onder leiding van hun choreograaf, zich twee keer in het zweet tijdens een adembenemende performance in hun eigen stijl, gevolgd door een sensationeel optreden in een dansstijl buiten hun comfort zone.

De choreografen geven wekelijks hun duidelijke mening over de choreografie van hun collegas, maar uiteindelijk is het de kijker die bepaalt. De twee teams met de minste stemmen komen nog één keer tegenover elkaar te staan voor een bikkelharde battle, waarna Dan het eindoordeel velt. Elke week eindigt het dansavontuur voor één choreograaf met zijn groep.

De overwinning is uiteindelijk voor maar één dancecrew weggelegd. Elke danser uit dit dreamteam sleept 5.000 euro in de wacht en de winnende choreograaf krijgt 25.000 euro.

The Ultimate Dance Battle, de liveshows: RTL 5, zondag 8, 15, 22 en 29 mei tussen 20.30 en 22.00 uur.

Site: rtl.nl/theultimatedancebattle

---

Noot aan de redactie: Voor meer informatie en/of aanwezigheid bij de liveshows kunt u contact opnemen met Susanne Kolfschoten, RTL Nederland Communicatie, via tel: 035 - 6718878 of susanne.kolfschoten@rtl.nl. Fotomateriaal van de vijf dansteams is te downloaden via www.rtlbeeldbank.nl of op te vragen via fotoaanvraag@rtl.nl. NB: Door een wijziging in het team van Shaker en Laurent is hun groepssamenstelling voor de liveshows veranderd.